E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKulisPimaş'ta yaşananlar Insider Trading değil mi?---

Pimaş'ta yaşananlar Insider Trading değil mi?

Pimaş'ta yaşananlar Insider Trading değil mi?
25 Ağustos 2014 - 09:46 borsagundem.com

Pimaş hisseleri Enka'nın paylarını satış kararından önce yükselişe geçti, Borsa İstanbul açıklama talep etti

Pimaş pay sırasında yaşanan hareketliliğin nedeni bugün Enka İnşaat tarafından KAP'a yapılan açıklama ile ortaya çıktı. Enka İnşaat Pimaş'ta sahip olduğu yüzde 81,23 oranındaki hisselerini Deceuninck NV'ye satma kararı aldı. Satış bedeli hisse başına 1,922 TL olarak açıklanırken toplam bedel ise 57.673.300 TL olarak duyuruldu. Buna göre satış bedeli 71 milyon TL olarak tespit edilmiş oldu. Ancak Şirket için herhangi bir değerleme raporunun düzenlenmediği belirtildi. Bu arada satış kararından önce, 18//08/2014 tarihinde Pimaş hisselerinde bir hareketlilik başladı. 4 gün süren yükseliş sonrası hisseler cuma günü 2,97 TL'yi gördü. Borsa İstanbul bu sabah itibarıyla Piamş pay sırasını, şirketin paylarında meydana gelen olağan dışı fiyat ve miktar hareketlerine ilişkin olarak  Borsa tarafından talep edilen açıklamanın Kamuyu Aydınlatma Platformuna gönderilmemesi nedeniyle geçici olarak işleme kapattı.

Hisselerde yaşanan hareketliliğin arkasından satış kararının açıklanması ise piyasaya bomba gibi düştü. Hisse hareketlerini ve açıklamaları değerlendiren uzmanlar açık bir şekilde ''insider trading'' olduğunu, konunun incelenmesi gerektiğini vurguladı. 

Pimaş'tan Borsa yazısına cevaben KAP açıklaması

Enka'dan bugün sabah saatlerinde KAP'a yapılan bağlı ortaklık satışı açıklamasında ''hisse alım sözleşmesi dün imzalanmıştır'' denildi. Borsa'nın 22/08/2014 tarihinde gönderdiği yazıyla açıklama isteğine istinaden KAP'a açıklama gönderen Pimaş, Şirketin 22/08/2014 tarihinde yaptığı Yönetim Kurulu toplantısında konunun müzakere edildiğini ve hisse devrine karar verildiğini belirtti. Pimaş ''önemli nitelikte işlem olarak değerlendirmediği'' satışla ilgili ''hisse alım sözleşmesinin dün imzalandığını'' bildirdi.

İşte Pimaş'tan KAP'a yapılan açıklama:

''Borsa İstanbul A.Ş. tarafından Şirketimize gönderilen 22/08/2014 tarih ve BİAŞ-4-GDD-211-02-2589-09286 sayılı ve "Olağandışı fiyat ve miktar hareketi hk." Konulu yazı gereğince; Sermaye Piyasası Kurulu'nun II-15.1 sayılı "Özel Durumlar Tebliği"nin "olağandışı fiyat ve miktar hareketleri" başlıklı 8. Maddesine istinaden, Şirketimizin ana hissedarı olan Enka İnşaat ve Sanayi A.Ş. tarafından bugün yapılan özel durum açıklaması aşağıda yer almaktadır.


"Yönetim Kurulu'muz 30/05/2014 tarihli 935 nolu kararı ile; söz konusu işlem ile ilgili satış öncesi işlemlerin, şirketimizin meşru çıkarlarının zarar görmemesi ve yatırımcılar nezdinde de yanıltıcı bir intiba oluşturulmaması amacıyla Sermaye Piyasası Kurulu'nun II-15.1 Özel Durumlar Tebliği'nin 6. Maddesi uyarınca kamuya açıklanmasını ertelemiştir.

Şirketimizin 22/08/2014 tarihinde yaptığı Yönetim Kurulu toplantısında, yapılan müzakereler sonucu, Şirketimizin, %81.23 oranında hissedarı olduğu Pimaş Plastik İnşaat Malzemeleri A.Ş.'de ("Pimaş") bulunan hisselerinin tamamının Deceuninck NV'ye ("Alıcı") devredilmesi yönetim kurulumuzun gündemine getirilmiştir. 

Şirketimizin, Pimaş'ta sahip olduğu toplam %81.23 oranındaki hissesinin Deceuninck NV'ye satışını teminen Şirketimiz ile Deceuninck NV arasında Hisse Alım Sözleşmesi'nin imzalanmasına ve devir işlemi için gerekli olan Türkiye'deki ve Rusya'daki rekabet kurulları izinlerinin alınması şartına bağlı olarak Pimaş'ın %81.23 oranındaki hissesinin 57.673.300 TL bedelle Deceuninck NV'ye devredilmesine karar verilmiştir. 

Bunlara ilaveten söz konusu hisse devir işlemi ile ilgili olarak, Sermaye  Piyasası Kurulu'nun 24 Aralık 2013 tarihinde yayımlanan II-23.1 No'lu "Önemli  Nitelikteki İşlemlere İlişkin Ortak Esaslar ve Ayrılma Hakkı Tebliği" ("Tebliğ") in 6.maddesinin 5. fıkrası çerçevesinde değerlendirme yapılmıştır. Bu bağlamda söz konusu hisse devir işlemi, Tebliğ'in 6. maddesinin 5. fıkrasının a, b ve c bentlerinde yer alan "Önemlilik Kriteri"ni sağlamadığı görülmüştür. Bu nedenle, yapılan değerlendirmede önemli nitelikte işlem olarak değerlendirilmemesine karar verilmiştir. 

Söz konusu Hisse Alım Sözleşmesi dün imzalanmıştır. ''

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (6)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • eşber30 Ağustos 2014 00:36

    şirketin %81,23 nü atpazarlığı babında satıyorsun ama Önemli Nitelikteki İşlem olmuyor. bir şirket için daha önemli ne olabilir. batmasımı. Pimaşın arazisinin değeri zaten su içinde 200.000.000 tl. bu işte hile var.

  • serhat25 Ağustos 2014 23:50

    Pimas tahtasını hiç açmayın, içerden bilgi alarak hisse toplayanların elinde patlasın, derhal kotadan çıkarın sorumlular hakkında savcılığa suç duyurusu yapın şirkete 1 milyar ceza kesin, ibreti aleme ders olsun, spk ya duyurulur

  • emekci25 Ağustos 2014 21:06

    vergi kacirmak icin yapiyorlar. maliyeciler paralellerin pesinde kosacagina bu isler ile ugrassa keske

  • satış25 Ağustos 2014 19:40

    aynısı netaşta olmuştu önce oep netaşı satın aldı bedavaya, sonra arsayı yarı fiyatına sattı, kara para dönmüş olabilir. yöneticilerin arsa üerinde duran varlıpı var mı, incleyen yok , yatırımcıya dizdikleri palavralar, manipülasyonlar caba... pimaş yalnız değil....

  • Byk25 Ağustos 2014 13:30

    Düşük fiyattan satmak vergi ziyanına neden olmuyor mu..

  • KIRIMLI25 Ağustos 2014 10:40

    Yuh artık gözgöre göre dolap çevriliyor.Pimas ın sadece üzerinde bulunduğu arazi 100 mn TL ediyor.2 senedir bu paraya satmak içinmi bekliyorlarmış.Enka bu hisseleri borsada satıyorum dese hisse başına 4 liradan satılırdı.Halka açık şirketin sahipliğini değiştirecek şekilde satış yapılıyor ama exper raporu zorunluluğu yok !!!Pazarlık usulü sattık demişler.Koyunmu satıyorsun…Denetleyici mekanizmaların belediye zabıtası kadar etkinliği yok.Bu yönetmelikler bu kurumlarla değil finans merkezi olmak olanı ayakta tutmak bile çok zor olacak.