E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKulisMurat Bora kayıplara karıştı---

Murat Bora kayıplara karıştı

Murat Bora kayıplara karıştı
06 Kasım 2015 - 10:22 borsagundem.com

İsmi AVHOL hisseleriyle anılan Murat Bora’nın kayıplara karıştığı kimsenin ulaşamadığı önü sürülüyor

Taraf Gazetecilik hisselerini manipüle eden ekibin başında yer aldığı iddia edilen Murat Bora’nın 1.8 liradan 13.5 liraya kadar yükselttiği Avrupa Yatırım Holding (AVHOL) hisselerinde köşeye sıkıştığı konuşuluyor. Borsa çevrelerinde, Murat Bora, C. Sütşurup, Servet K., M. İlgeç, Y. Bölükbaşı’nın 9 lira seviyesinden hisse pazarlamaya başladığı ileri sürülüyor. Aracı kurumlarda çalışan dealerlara komisyon vererek müşteri avına çıktıkları öne sürülüyor. 
Hisselerin alış tarafına 1 ya da 2 lot gibi düşük miktarda alış emri yazarak da pazarladıkları hisselerin tahtaya yeniden gelmesini engelledikleri dile getiriliyor. 

DOLANDIRICILIĞI ÖNLEMEK İÇİN BRÜT TAKASA ALINDI
 
Bu arada Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) 15.09.2015 tarihinde Avrupa Yatırım Holding'in 26-12-2014 - 08-09-2015 döneminde yapılan işlemlerin incelenmesi sonucunda piyasa dolandırıcılığına karşı tedbir alınması için hisseyi brüt takasa aldı. 16-09-2015 tarihinden itibaren 3 ay brüt takas uygulamasında kalacak olan hisseye aracı kuruluşlar internet üzerinden de emir alamıyor. AVHOL’ün brüt takas uygulaması 15.12.2015 tarihinde bitiyor.
 
MURAT BORA KAYIPLARA KARIŞTI İDDİASI
 
Brüt takasın kaldırılmasına kısa bir süre kala hisseyi bu seviyeye taşıyan ekibin pazarlama faaliyetlerine ağırlık verdiği konuşuluyor.
Bu arada Murat Bora’nın kayıplara karıştığı ve kızı adına açtığı hesaplarda AVHOL hisseleri taşıdığı söylenen finansörü C. Sütşurup’un bile kendisine ulaşamadığı söyleniyor. 
Öte yandan Taraf Gazetecilik hisselerindeki operasyonu yöneten kişi olduğu iddia edilen Murat Bora’nın kayınbiraderi Uğur Uçar hakkında SPK, manipülasyon suçlamasıyla suç duyurusunda bulundu. Uğur Uçar ve çok sayıda isimle ilgili açılan dava devam ediyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (31)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)