E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKulisManipülatörlerin yeni hissesi Kristal Kola mı?---

Manipülatörlerin yeni hissesi Kristal Kola mı?

Manipülatörlerin yeni hissesi Kristal Kola mı?
19 Kasım 2014 - 16:09 borsagundem.com

Kristal Kola hisselerinde son günlerde yaşanan fiyat hareketlerinin perde arkasında manipülatörlerin olduğu söyleniyor

BORSAGUNDEM.COM / KULİS HABER

Sermaye Piyasası Kurulu’nun (SPK) aldığı yeni tedbirler nedeniyle eskisi gibi vurgun yapamayan manipülatörler yeniden fiyat hareketlerine yöneldi. Maddi anlamda büyük sıkıntılar yaşadıkları ve borçlarını ödemekte zorlandıkları ileri sürülen manipülatörlerin kısa vadede sert fiyat hareketleri yaparak vurgun yapmaya yöneldiği dile getiriliyor. 10 liradan 50 liraya yükselen ve hızla 3 liraya kadar gerileyen MMC Sanayi, Zorlu Enerji ve Usaş Yatırım Holding hisseleriyle ismi anılan manipülatörlerin rotayı Kristal Kola hisselerine çevirdiği öne sürülüyor. 50 kuruştan 1.70 liraya kadar hızlı tırmanış dikkat çekiyor.
48 milyon lira sermayesi olan şirketin piyasa değeri 82 milyon liraya ulaştı, ancak 9 aylık bilançoda şirketin karı bir önceki seneye göre 761 bin liraya geriledi. Geçen yıl aynı dönemde şirket 3 milyon liraya yakın kar açıklamıştı.
Firmanın birikmiş geçmiş yıl zararı ise 9.8 milyon lira seviyesinde.
 
İKİNCİ KEZ SATILDI

 
İhlas Finans’ın batması sonrası sıkıntılı günler geçiren İhlas Grubu, Kristal Kola’yı Sunny markasının sahibi Hayrettin Atmaca’ya 2005 yılında satmıştı. Şirketin yüzde 40.91’i için 12.9 milyon lira değer biçilmişti. Karaca, daha sonra şirketi İhlas Grubu’na yeniden iade etmişti. Geçen yıl yeniden el değiştiren şirketin borçlar karşılığında verildiği iddiası halen borsa kulislerinde konuşuluyor.
 
TANIDIK İSİM HİSSE ALIYOR

 
Kristal Kola’nın devrinden sonra yapılan açıklamada kısa ve orta vadede sermaye artırımı yapılmasının planlandığı belirtilmişti. 
Kristal Kola Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Erdoğan, şirketin kurucu isimleri arasında yer alıyor. Erdoğan, hem şirketi hem de borsadaki fiyat hareketlerini en iyi bilen isimlerden biri. Son dönemde Mahmut Erdoğan, 1 lira seviyesinden başlayarak yaptığı yüklü alımlarla şirketteki payını yüzde 18’in üzerine çıkararak büyük ortak konuma geldi.
 
KISA SÜREDE YÜZDE 40 YÜKSELDİ
 

24 Eylül 2014 tarihinde 1.22 liradan kapanan hisseler 18 Kasım 2014 tarihinde 1.72 liradan kapandı. Bir buçuk ay gibi kısa sürede hissede yüzde 40’ın üzerinde artış yaşandı. Bu yükselişin perde arkasında ise manipülatörlerin olduğu iddiası kulislerde yayılmaya başladı. Bazı hisselerde fiyat hareketleriyle vurgun yapmaya yönelen manipülatörlerin Kristal Kola hisselerinde de benzer bir hazırlık içerisinde olduğu iddia ediliyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

Son Değer: 8,89
En Yüksek: 9,00
En Düşük: 8,83
Değişim 1,25 %
FK: 19,76
PD / DD: 3,88
İşlem Hacmi 15.587.810
Toplam Adet: 1.755.608
Ağırlıklı Ort.: 8,89
YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • cihat04 Haziran 2018 16:15

    yaklaşık 3 ay oldu bu hisseye gireli ve hiç yükseldiğini göremedim ne hikmettirse sipariş alıyorlar ihale kazanıyorlar sermayeyi yükseltiyorlar ama gel gelelim hissede yükseliş yerine tam aksine düşüş yaşanıyor kardeşim bu hissenin sahipleri uyuyormu küçük yatırımcılar battı bitti kağıdı çıkarttınız 2lere verdiniz milletin eline şimdide 1,28 1,29 git gel yapıyor ayıptır ayıp adam olun malınıza sahip çıkın bu işe el atın

  • kenan19 Kasım 2014 22:56

    bu adamlar neden hep zarar açıklamış hisselerde manüple yapıyor

  • Ahmet Yilmaz19 Kasım 2014 21:34

    Kim bu manipülatörler