E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKulisManipülatörlerin Uşak Seramik planı---

Manipülatörlerin Uşak Seramik planı

Manipülatörlerin Uşak Seramik planı
14 Ağustos 2015 - 10:40 borsagundem.com

Uşak Seramik’te 2011 yılında yaşanan senaryonun aynı oyuncularla tekrar sahneleneceği ileri sürülüyor

Uşak Seramik hisselerinde olağandışı fiyat ve miktar hareketleri artarak devam ediyor. 1.14 lira seviyesinden hisseleri toplayan Kayhan Algur, (kız kardeşi Nagihan Yücekaya adına vekaletle işlem yapıyor) yaklaşık 1.40 ortalamayla aldığı 8 milyon adet hisseyi tek kalemde 1.70 liradan patrona devretti. Hisseler 1.69-1.93 lira arasında dalgalandığı gün fiyatı aşağı basarak 1.70 lira seviyesine çekti ve hisseleri sattıktan sonra yeniden fiyatı 1.90’ın üzerine zıplattı. Bu arada milyonlarca adet fiktif işlem yapıldı. Yapılan işlemlerde hissenin piyasa fiyatını etkilemek için ne gerekiyorsa yapıldı. İddiaya göre zaten hisselerin 1.70 lira tek fiyattan patrona devredilmiş olması da önceden bir anlaşma yapıldığının en önemli göstergesi.
 
BİR ANDA ŞİRKETİN YÜZDE 10’UNU ALIYOR, SATIYOR
 

Kayhan Algur, 11 Ağustos yani Salı günü elindeki 10 milyon adet hisseyi satarak sıfırlarken, önceki gün yine sert fiyat hareketlerine sahne olan hissede Algur, Nagahan Yücekaya’nın hesaplarından yaptığı işlemlerle yeniden şirketin yüzde 10’nu ele geçiriyor. Ve o gün yüzde 5’e yakın payla kapatıyor.
Hissede Kayhan Algur’un yanı sıra Ferhan ve Deli Bekir’in işlem yaptığı ileri sürülüyor. Hisse operasyon planlarının Bekir’in Bodrum’daki yatında yapıldığı iddia edilirken, Kayhan Algur’un da bir kaza sonucu ayak parmaklarının hasar gördüğü, bu yüzden de sargı ile dolaştığı söyleniyor.

MECNUR ÇOLAK DA DEVREYE GİRDİ

Edindiğimiz yeni bilgilere göre işin içinde Manipülatör Mecnur Çolak da var. Hakkında manipülasyon suçundan hapis cezası çıkınca Bulgaristan’a kaçan Çolak, işlemlerini buradan yapıyor. İnfo Yatırım'dan açığa yapılan satışların Mecnur Çolak’a ait olduğu öne sürülüyor.
Bu arada Bekir, Mecnur Çolak benzer işlemi 2012 yılında da yapmıştı. Şirket sermayesini 14.4 milyon liradan 43.3 milyon liraya bedelli olarak yükseltmiş, hisseler yine aynı ekip tarafından satılarak büyük bir rant elde edilmişti. Hissenin grafiğine bakıldığında bölünmüş fiyatlara göre 1.60 liradan yükselişe geçen hisse 10 liraya ulaşıyor. Bölünmeden önceki fiyatlarla 2 liradan 20 liraya çıkmıştı.
Hisse yukarı çekilmiş, ellerdeki tüm mallar satıldıktan sonra bedelli sermaye artırımı gerçekleştirilmiş, oradan gelen rüçhanlar da pazarlandıktan sonra büyük bir para elde edilmişti. Binlerce yatırımcı da mağdur olmuş, büyük bir bölümü bir daha dönmemek üzere borsayı terk etmişti. Çünkü 2011 yılında 10 lira seviyesinden alınan hisseler bugün hala 1.5 lira seviyesinde. 
 
OPERASYON FİKRİNİ VEREN MECNUR ÇOLAK
 
Yapılan işlemlere bakıldığında piyasada aynı senaryonun aynı isimlerle tekrarlanmak istendiği konuşuluyor. Operasyon fikrini veren Mecnur Çolak, geçmişte Tanser Seramik’in Kardemir hisselerini de komisyon karşılığında satan kişi.
Mecnur Çolak tarafından yazılan senaryoda Bekir, Kayhan ve Ferhan sahne alıyor.
Şirket bedelli sermaye artırım konusunda net olmasa da bir adım atarak KAP’a açıklama yaptı. Bir günde 1.70 liradan patrona devredilen hisselerden sadece 2 milyon 950 bin adedinin Tanser Seramik üzerine alınmasının nedeni olarak da yüzde 25 sınırı gösteriliyor. Tanser Seramik’in yüzde 21.73 oranında şirkette payı bulunuyordu. Genel kurul toplanma çağrısı yapabilmek ve bazı kararları alabilmek için yüzde 25’in üzerinde paya sahip olma şartı arandığı için Tanser Seramik’in paylarının yüzde 26 seviyesine çıkarıldığı belirtiliyor.
Tanser Seramik yönetimden ve genel kuruldan bedelli için karar çıkaracak çoğunluğu sağlamış durumda. Ancak bu tablo karşısında bakalım onay alabilecekler mi?
 
UŞAK SERAMİK ÇALIŞIYOR TANSER SERAMİK KAZANIYOR
 

İşin bir diğer boyutu ise Tanser Seramik’in Uşak Seramik’in ürünlerini bir yıl vade ile alıyor olması. Şirketin yüzde 26 oranında ortağı olan şirket bunu yıllardır büyük bir avantaja çevirmiş durumda. Patronun çoğunluk hissesini elinde tuttuğu Tanser Seramik, yüzde 55’i halka açık konumda olan şirketten bir yıl vadeli ürün alıyor. Bunları 6 ay vadeli satarak önemli bir avantaj sağlarken, Uşak Seramik işi döndürebilmek için sürekli borçlanıyor. En son 50 milyon liralık bono ihraç eden şirketin toplam yükümlülükleri 245 milyon liraya ulaşmış durumda. Bu kadar borç yükü altına girmiş halka açık şirket neden patronun şirketi Tanser Seramik’i uzun vadeli ürün satarak fonluyor?  Onlarca milyon liralık alacak tahsil edilse şirketin kredi çekmesine, tahvil ihraç etmesine belki de ihtiyaç kalmayacak.
Uşak Seramik çalışıyor, Tanser para kazanıyor. Patron ise bedelli sermaye artırımına hazırlanıyor. 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (10)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • İsa Topçu31 Ağustos 2015 14:06

    Ben bu mecnur abinin zamanında yanına alıp beslediği Recep Topçunun kuzeniyim insan yediği kabı pislermi ya adam beni dolandırdı etrafımdakileri dolandırdı yetmedi Mecnur çolaktan habersiz gizli hesaplar açıp ekmek yediği kaba bile pisletti. Mecnur abi senin işin hakkatten zor.

  • İntikama 5 kala31 Ağustos 2015 13:50

    Bu Mecnurun bir adamı var yanından ayrılmayan burada onun işlerini genelde o yürütüyor Reçep Karabük tarafından Adama bakıyorsun hiç bir iş yaptığı yok oğlunda lux araba kızında lüz araba damat adayında bir araba bu recep temiz hesaplardan işine devam ediyor.

  • zorr22 Ağustos 2015 01:00

    mecnur colak tireye de el atsan :))

  • kürşat16 Ağustos 2015 19:23

    bu tür ne olduğu belirsiz gireni çıkanı karışık hisseler hayal perestlerin işdir zamanındada çok can yaktı o yatırımcılar daha kendine gelemeden insafsızlar yeni kurbanlarını arıyor sağlam karlı hisselere yönelmede fayda var

  • atilla15 Ağustos 2015 12:19

    Deli bekir in avukati melih var şimdilerde manipilasyon işleri ile uğraşiyor oda kesin bu işin içindedir.

  • MELO14 Ağustos 2015 19:31

    KESİN MECNUR ÇOLAK TIR.DOVİZİ YÜKSELTENDE O.HDP NİN OY ORANINIDA YÜKSELTEN O İMİŞ ÇİN İN YUANINIDA DÜŞÜREN O İMİŞ.

  • hasan14 Ağustos 2015 17:47

    kayhan şirketi ele geçirdi Karadenizli mafya bir aile kayhana zorla hisseleri sattırdı deniyor.Ortalık dedikodu kazanı

  • vato14 Ağustos 2015 13:03

    Maniialatör varmı yokmu bilmem amma uşak defter değerinin altında.Benden söylemesi sakın kimse bunu da öneri falan olarak almasın,kendi incelemenizi kendiniz yapın.Ben şahsen bu ortamda bedava da olsa hisse taşımam.

  • uşak14 Ağustos 2015 11:40

    kadriye hanım bu yalanları bırak keser doner sap doner...

  • Osman14 Ağustos 2015 11:06

    Devlet burokrasi eliylezayıf halka Kucuk yatırımcıyı manipulatorlerle,uretmeden borsadan para kazanmayı amaçlıyan patronlara peşkeş çekiyor olan bu .