E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKulisLimak Mardan Palace'a talip---

Limak Mardan Palace'a talip

Limak Mardan Palace'a talip
10 Nisan 2015 - 12:36 borsagundem.com

Kamu kurumlarına borçları nedeniyle icradan satışa çıkarılan Mardan Palace ile Limak Grubu da ilgileniyor

Antalya'da dünyaca ünlü isimlerin katılımıyla 2009'da açılan ve 1.4 milyar dolara mal olan Türkiye'nin ünlü otellerinden  Mardan Palace Otel, Halk Bankası'na olan kredi borcu sebebiyle Antalya  4. İcra Dairesi'nden satışa çıkarıldı. Mardan Palace Otel Genel Müdürü  Çetin Pehlivan, Halk Bankası'na olan kredi borçlarından ötürü icraya verildiklerini doğrularken, borç miktarı hakkında rakam vermedi. Borçları nedeniyle icradan satışa çıkarılan Mardan Palace'a süpriz bir talip olduğu iddia edildi.

LİMAK MARDAN İLE GÖRÜŞÜYOR

Sabah'ta yer alan habere göre, Limak Holding'in Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Özdemir, 3'üncü Havalimanı'nın ilk etabı için 750 milyon euro köprü kredisi aldıklarını ve 4.5 milyar euro tutarında kredi anlaşmasının gelecek ay imzalanacağını söyledi. Özdemir, "Kredi dört yılı geri ödemesiz toplam 16 yıl vadeli olacak ve Türkiye'de faaliyet gösteren 7 bankadan sağlanacak" dedi. İlk etabın maliyetinin 5.5-6 milyar euro olacağını ve bunun yaklaşık yarısının altyapıya gideceğini söyleyen Özdemir, toplam 10.5 milyar euroluk yatırım ile tamamlanacak havalimanının planlandığı gibi ilk etabının 29 Ekim 2017'de hizmete açılacağını ifade etti.

Limak'ın faaliyet gösterdiği turizmde ise yeni oteller gündemde. Şirketin önceliğinde ise dünyanın en lüks otelleri arasında sayılan Rus işadamı Telman İsmailov'a ait Antalya'daki Mardan Palace oteli de var. Yerel yönetim ve bankalara borcu yüzünden icraya çıkan Mardan Palace'ı yakın takibe aldıklarını belirten Nihat Özdemir, "Bizim otellerimizin sahip olduğu yatak sayısı 6 bin. KKTC'de yeni otel açacağız. Mardan için de görüşüyoruz" dedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • PEGASÜSLÜ NACİ TANÖVERGİL10 Nisan 2015 15:28

    Prensip olarak icralık mal almam , ahlı vahlı malın sahibi olmak istemem , gene de alana hayırlı mal olsun. Nihat Abi çok agresif büyüme . Nakit akışına dikkat et !