E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKulisKritik isim Metro’dan ayrıldı---

Kritik isim Metro’dan ayrıldı

Kritik isim Metro’dan ayrıldı
07 Kasım 2014 - 07:51 borsagundem.com

İsmi Metro Grubu ile bütünleşen siyaset ve finans dünyasının yakından tanıdığı Tarık Cengiz, Metro’dan ayrıldı

BORSAGUNDEM.COM / KULİS HABER
 
13 yıldır Metro Holding ve bağlı kuruluşlarında Yönetim Kurulu Başkanlığı ve Yönetim Kurulu Üyelikleri görevini üstlenen Tarık Cengiz’in Metro Grubu ile tüm ilişkilerini bitirdiği öğrenildi. Galip Öztürk’ün kilit ismi olarak tanınan Tarık Cengiz, Eylül ayı sonunda Metro Ticari ve Mali Yatırımlar Holding Yönetim Kurulu Üyeliği’nden ayrılmıştı. Borsagundem.com’un ulaştığı bilgilere göre Tarık Cengiz’in grubun tüm şirketleriyle olan ilişkisi geçtiğimiz günlerde kesildi. Adı Metro Grup ile özdeşleşen Tarık Cengiz’in gruptan gönderilmesi iş ve siyaset camiasında büyük yankı buldu. Eski milletvekili olan Cengiz, geçmişte sermaye piyasalarının önemli kurumlarında görev almış bir isim.

DSP’DE KAZANDI, CHP’DE KAYBETTİ

1963 Samsun doğumlu olan Cengiz, 1988 yılında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi’nden mezun oldu.
İş hayatına Akbank Teftiş Kurulu’nda Müfettiş olarak başladı. Sonra sırasıyla, Vakıfbank Menkul Kıymetler Merkezi’nde Fon Sorumlusu ve Bayındır Menkul Kıymetler’de Müdür olarak görev yaptı. 1999 yılında DSP Samsun Milletvekili olarak TBMM’ye girdi. Meclis’te, Plan Bütçe Komisyonu Üyeliği ve AGİT Türk Grubu Üyeliği yaptı.
12 yıl Samsunspor’da yöneticilik görevinde bulunan Cengiz, son yerel seçimlerde CHP Samsun Belediye Başkan Adayı olmuş ancak kazanamamıştı. 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)