E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKulisKervansaray ve Zeynep Tümer’den ikinci dava---

Kervansaray ve Zeynep Tümer’den ikinci dava

Kervansaray ve Zeynep Tümer’den ikinci dava
17 Nisan 2014 - 12:38 borsagundem.com

Borsa Gündem, Şirket ve ana hissedarının SPK kararı aleyhine açtığı ve KAP’ta yayınlanmayan ikinci davanın belgelerine ulaştı

MURAT DEMİRBAĞ-BORSAGUNDEM.COM/ÖZEL

Kervansaray Yatırım Holding ve Şirket ana hissedarı Zeynep Tümer’in SPK’nın ‘çağrı yapın’ uyarısına karşın açtığı davayı kaybettiğini, ilk kez belgesiyle ortaya çıkaran Borsa Gündem, bu kez de Şirket’in ve Tümer’in kaybedilen davayla ilgili olarak yeniden mahkemeye yaptığı başvurunun belgesine ulaştı.

09.04.2014 tarihinde, Ankara Bölge İdare Mahkemesi Başkanlığı’na sunulmak üzere Ankara 9. İdare Mahkemesi Başkanlığı’na verilen 35 sayfalık dilekçede, “Ankara 9. İdare Mahkemesi’nin 14.03.2014 gün ve E:2014-205 sayılı yürütmenin durdurulması isteminin reddine ilişkin kararının kaldırılarak, haksız ve hukuka aykırı olan dava konusu işlemin yürütmesinin durdurulmasına karar verilmesi talebidir” denildi.

SPK’nın yaptığı uyarı çerçevesinde, “mağduruz” diyen, yatırımcısını rahatlatacak çağrı kararını uygulamak yerine ‘dava’ yolunu seçen Kervansaray’ın yaptığı bu ikinci başvuruda, işin KAP tarafı da çok dikkat çekti.

Gözlerden kaçmayan ayrıntıya göre; Ankara İdare Mahkemesi’nin 14.03.2014 tarihinde verdiği ‘istemin reddi’ kararıyla ilgili belgeyi ele geçiren Borsagundem.com, bu haberi 27.03.2014’te manşetten yayınladı. Buna karşılık davacılar Kervansaray Yatırım Holding ve Zeynep Tümer, mahkemenin ‘ret’ kararını 09.04.2014’te KAP’ta duyurdu. Ancak iş burada bitmedi. Kervansaray Yatırım Holding ve ana hissedar Zeynep Tümer’in KAP’ta bu açıklamayı yayınladıktan sonra Ankara’da ikinci bir dava için mahkemeye dilekçe verdiği ortaya çıktı. Borsagundem.com’un ele geçirdiği ve Kervansaray yatırımcısını da çok ilgilendiren bu dilekçeyle ilgili detayın Şirket ve Zeynep Tümer tarafından KAP’ta paylaşılmaması kafalarda soru işaretleri yarattı.

KERVANSARAY’DAN AÇIKLAMA
Haberimiz üzerine Kervansaray Yatırım Holding’ten KAP’a yapılan açıklamada, borsagundem.com’un ele geçirdiği dilekçenin ‘dava’ için değil ‘itiraz’ için olduğu belirtildi. Açıklamada, dilekçe hakkında, “Şirketimiz ve Zeynep Tümer tarafından Ankara Bölge İdare Mahkemesi Başkanlığı'na sunulan Yürütmeyi Durdurma Talebimizin Reddine Dair İtirazlarımızı içermektedir” denildi. Dava açılmadığı belirtilen açıklamada, “Anılan yürütmenin durdurulması talebinin reddine ilişkin karara karşı 2577 sayılı İdari Yargılama Usulü Kanundan kaynaklanan itiraz hakkımızın saklı olduğu 09.04.2014 tarihli özel durum açıklamamızda duyurulmuştu” denirken,  itirazın işleme konduğunun KAP’ta niçin duyurulmadığı yönünde herhangi bir ifadeye ise yer verilmedi.
 
İŞTE BORSA GÜNDEM’İN ELE GEÇİRDİĞİ O BELGE




Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (15)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • adem toprak18 Nisan 2014 16:18

    Borsa Gündem verdiğiniz bu haberlerden dolayı Çok Teşekkür ederiz

  • Dost Gerçek Söyler Doğru Söy...18 Nisan 2014 13:27

    Paraları yok hala çağrıdan bahsediyorlar şirket batık anlamadınız mı 1 yaşında ki bebek anladı arkadaş

  • Ali18 Nisan 2014 10:50

    Borsa gundem bu haberi yapmakta gec kaldiniz gecen hafta Cuma gunu itiraz edildi sizin bu haberi yaptiginiz gun itirazlari reddedildi hic olmazsa itiraza red kararini gecikmeden haber yaparsiniz insallah

  • umudmurad18 Nisan 2014 09:18

    borsa gündemse ne olursa olsun yanınızdayız gerekirse bu ucuz insanlarla kavgayada varız

  • birdost17 Nisan 2014 23:59

    CUMÂ GECESİ RABBİM BİZDEN IRAK BUNLARI KAHREYLESİN KANIMIZI EMDİ BU AÇ YIRTICILAR..TEŞEKKÜRLER BORSA GÜNDEM

  • kervn ky yatırımcı17 Nisan 2014 19:38

    işlerine ğeldimi hemende kap haberi yapıyorlar, demekki hemen yapılabiliyormuş. Şimdi gelelim asıl mühim konuya borsa gündem eğer bu haberlerini yalanlıyacak belğe ortaya koyarsa küçük yatırımcının duasını almış olur.çünkü zarar eden ky bir umut bekliyor, arada yok iflas bilmemne haberleri yayılıyor, ky panikletmek için

  • bww0617 Nisan 2014 18:49

    Hakkınızda asılsız ve yalan haber yaptılar diye KAP a bildirmişler....yazık çok yazık acınacak haldeler..Biz arkanızdayız Borsagündem...

  • Çağrı17 Nisan 2014 14:36

    Bu başvuru mahkeme tarafından reddedildi, yarın bu ret kararı ortaya çıkacak, çağrıya son bir hafta kaldı inşallah.

  • Darısı 17 Nisan 2014 14:36

    Darısı genpowerın başına diyelim adam icg yeni adıyla genyh 2 liralardan 18 liralara götürdü gözaltın pazarında genpowerı 2 liradan çaktı 0,68 kuruşa !

  • Teşekkürler17 Nisan 2014 13:53

    Borsagundem e bu haberinden dolayı çok teşekkür ederiz. Bunlar gibiler yüzünden çok kişi para kaybetti. Yatırım yapıp kaybettiğimiz her kuruş bunlara haram olsun.

  • alı demırtas17 Nisan 2014 13:49

    çağrı muafiyet başvurusuda gizlenmişti,spk zeynep tümerin hiselerine neden hala bloke koymuyor.

  • kervanci17 Nisan 2014 13:45

    sayin borsagundem yetkilileri sizinde kervansaray yonetiminden farkiniz yok valla.adamlar itirz edeli kac gun oldu simdimi yapiyorsunuz bu haberi..bugun mahkeme bu yaptiklari itirazida reddetti..tam bolgenin itirazi reddettigi gun mahkemeye itiraz etti haberini yapiyorsunuz..dusundurucu gercekten..bence bu haberi kaldirin sitenizden.gecmiste kalan bir haber cunku..yatirimcilarin kafasini karistirmayin lutfen..yada mahkemenin itirazi reddettigi haberi ile bu haberi guncelleyin lutfen

  • Katsumoto17 Nisan 2014 13:41

    HATIRLATMA!!!! SERMAYE PİYASASI KURULUNUN TEMEL AMAÇLARI; •Sermaye piyasalarının ve kurumlarının işleyiş kurallarını belirlemek, •Piyasadan fon kullanan şirketlerin belli kurallara uygun olarak en iyi şekilde yararlanmalarını sağlamak, •Sermaye piyasasına yatırım yapan tasarruf sahiplerinin hak ve yararlarını korumak, •Piyasaların adil ve etkin çalışmasını sağlamaktır. Kurul bu hedeflere Kanun, yönetmelik ve tebliğlerle düzenlemeler yaparak, piyasaların gözetim ve denetimini sağlayarak ulaşmaya çalışmaktadır.

  • seyber17 Nisan 2014 13:41

    Bu itiraz da reddedildi..butun kanuni yollar sirket aleyhine kapanmistir...

  • kervanzede17 Nisan 2014 13:15

    Bu basvuru sabah itibariyle ret edilmistir..