E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKulisKardemir’den Tayfun Çebi’ye yanıt---

Kardemir’den Tayfun Çebi’ye yanıt

Kardemir’den Tayfun Çebi’ye yanıt
25 Kasım 2015 - 12:59 borsagundem.com

Kardemir Yönetim Kurulu, KAHDER eski Başkanı Çebi’nin “Ticaret yapmaları yasaklandı” iddialarına tam sayfa ilanla karşılık verdi.

Karabük Özel Sektör Demir Çelik Haddecileri Derneği (KAHDER) eski Başkanı Tayfun Çebi’nin, “Kardemir A.Ş. Yönetim Kurulu Üyeleri’nin sahibi oldukları ilişkili şirketlerin  Çağ Çelik A.Ş., Çelsentaş A.Ş ve Yolbulan A.Ş.’nin ve diğer yönetim kurulu üyelerinin Kardemir’le ticaret yapmasına imkan sağlayan; 27.03.2015 tarihli Kardemir A.Ş. Genel Kurulu’nun 7. Maddesinin yürütmesi 6102 sayılı Türk Ticaret Kanunu’nun 449. Maddesi gereğince Mahkemece geri bırakılmıştır. Bunun anlamı şudur: Görevli ve yetkili mahkemenin verdiği karar uyarınca; ilişkili şirketler ve Çağ Çelik A.Ş., Çelsentaş A.Ş. ve Yolbulan A.Ş.’nin tamamı halka açık ve SPK’ya bağlı bir ortaklık olan Kardemir A.Ş. ile ticaret yapması artık hukuken mümkün değildir” duyurusuna Kardemir A.Ş. Yönetim Kurulu’ndan yanıt geldi.

Tayfun Çebi’nin 17 Eylül’de tam sayfa gazete ilanıyla yaptığı açıklamalara,  bugün aynı şekilde karşılık veren Kardemir Karabük Demir Çelik San. Ve Tic. A.Ş. Yönetim Kurulu’nun “Kamuoyuna açıklama” ilanında, “ Kardemir A.Ş. Yönetim Kurulu Üyelerinin, Kardemir A.Ş. ile ticaret yapmasına mani olacak türden mer’i ve uygulanabilir her hangi bir yargısal tasarruf bulunmamaktadır; Yönetim Kurulu Üyelerinin hakları olan yasal ve meşru ticaretleri devam etmektedir” denildi.

Açıklamada, şirketlerin ticari karar ve tercihlerinin denetim yerinin şirketlerin genel kurulları olduğu, şirketlerin, genel kurulda yapılan oylamalar ile belirlenerek alınan kararlara göre yönetildikleri vurgulandı.

Yargıya intikal ettirilen konularla ilgili yargı süreci devam ederken, ortaya çıkan her bir rutin işlemin yerel ve ulusal gazetelerde tam sayfa ilana konu yapılmasının veya haberler yaptırılmasının yargıyı etkileme gayretinden başka bir amacı olmadığı belirtilen açıklamada ayrıca şu ifadelere de yer verildi:

“Son yıllarda, Tayfun Çebi ve Murat Orhan tarafından, akla hayale gelmeyecek türden iddialarla asırlık şirketimizin yatırımcılarının hak ve hukukuna yönelik, Kardemir A.Ş. Yönetim Kurulu’nda yer alan aile ve kişilerin yasalar ve Anayasa tarafından güvence altına alınmış olan meşru ve doğal mülkiyet hakkına ve ticari faaliyette bulunma özgürlüğüne göz koyanların haksız girişimleri hiçbir şekilde sonuç vermeyecektir…

Yasalarımızdaki ‘Haksız Rekabet’ ile ‘Rekabet Etmeme’ kavramlarını bir biri ile karıştırmak suretiyle, anlık kişisel beklentiler için, ticari alanı düzenleyen ve yüz yıllık uygulama geleneği olan temel normların manipüle edilerek kamuoyuna yanlış bilgilerle sunum yapılması, Kardemir A.Ş.’ne zarar vermekte, yerli ve yabancı yatırımcılar nezdinde tereddüt uyandırmaktadır. Bu manipülasyonları yapanlar, hukuki sonuçlarına da hazırlıklı olmalıdırlar…”



Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

Son Değer: 19,35
En Yüksek: 19,70
En Düşük: 18,72
Değişim 0,89 %
FK: 21,36
PD / DD: 1,89
İşlem Hacmi 24.707.532
Toplam Adet: 1.281.869
Ağırlıklı Ort.: 18,96
YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • aaa22 Aralık 2015 13:31

    aile sahip çık

  • Zarar02 Aralık 2015 11:29

    Bırakın artık hakim ortak olarak rant sağlamayı da Kardemire katkı da bulunun. Zararlar katlayarak geliyor, uzun vadeli borç tahvilleri ve krediler de yüklü miktarda borçlanma var. Hayırlısı bakalım nereye kadar gidecek böyle sevgili yönetim

  • konuşuyorlar01 Aralık 2015 21:52

    milletin anasından emdiği sütü ağzından burnundan getirdiniz hala konuşuyorsunuz