E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKulisİzin verin şirketlerimizi büyütelim---

İzin verin şirketlerimizi büyütelim

İzin verin şirketlerimizi büyütelim
06 Nisan 2015 - 13:13 borsagundem.com

Galip Öztürk’ün kızları ilk kez Borsa Gündem’e konuştu, Metro Grubu’nun büyük hedeflerini paylaştı… İşte önemli mesajlar

13 yaşında Samsun’un Ayancık ilçesinden ceketini alarak İstanbul’a giden Galip Öztürk ile başladı Metro Grubu’nun hikayesi. 80’li yılların başında atılan temeller 35 yılda yaklaşık 1.5 milyar lira ciroya ulaşan dev bir yapıya dönüştü.

16 yaşında Ankara’da babasının açtığı bakkal dükkanıyla ticaret hayatına atılan Vehbi Koç, Talimhane’de oto yedek parçası satışıyla iş hayatına adım atan Turgay Ciner, 14 yaşında Denizli’nin Babadağ ilçesinde babasının dokuduğu çarşafları Karadeniz’de kapı kapı dolaşarak satan Ahmet Nazif Zorlu, Tofaş bayisi olarak başladığı iş hayatını Türkiye’nin en büyük holdinglerinden birine çeviren Aydın Doğan gibi Galip Öztürk de genç yaşta atıldığı iş hayatında başarıya ulaşmış isimlerden biri.
 
KIZLAR DA BABALARI KADAR HIRSLI VE İDDİALI

Öztürk’ün başarısı yıllarca sorgulandı, kriminal iddialarla gündeme geldi, yargılandı, hapis yattı… Ama hiç yılmadı, her seferinde, “Ben işadamıyım, Türkiye için varım” dedi.
Galip Öztürk, hayat okulundan mezun ama kızları Türkiye’nin en iyi üniversitelerinden diploma almış, master yapmış. Çekirdekten atıldıkları iş hayatında en az babaları kadar iddialılar. 4 kız, dört koldan sardıkları holdingi daha yüksek bir noktaya taşımak için gecesini gündüzüne katarak çalışıyorlar.  Babaları gibi sadece başarıya odaklanmış, kendilerinden emin ve iddialılar. Bir erkek işkolu görünümündeki otobüsçülük ve terminal işletmeciliğine damga vurmaya hazırlanıyorlar. Tek sıkıntıları bürokraside yıllardır kıramadıkları önyargılar... Bu ön yargıları kırabilmek için de tek bir ağızdan sesleniyorlar: “İzin verin büyüyelim.”
Türk basınında ilk kez borsagundem.com’a konuşan Ayten Öztürk Ünal ve Fatma Öztürk Gümüşsu, değişim sürecini ve hedeflerini anlattı.
 
‘ŞEFFAF OLMAK İÇİN BORSADAYIZ’

“Daha fazla yatırım yapıp, daha fazla istihdam sağlamak, daha fazla vergi ödemek istiyoruz” diyen Ayten Öztürk Ünal, “Şirketlerimizin halka açık olması ne kadar şeffaf ve hesap verir bir yapıya sahip olduğumuzun göstergesi. Biz denetlenmekten, hesap vermekten korkmuyoruz, aksine şeffaf olmak için borsadayız” diyor. Kendileri kadar paydaşlarını da heyecanlandıracak yeni projeleri hayata geçirmeye hazırlandıklarını belirten Ayten Öztürk Ünal, ilk olarak holdingin yapısında büyük bir değişime hazırlandıklarını belirtiyor.
 
1 MİLYAR SERMAYELİ YENİ BİR DEV DOĞUYOR

Geçtiğimiz günlerde Metro Holding’deki Galip Öztürk’ün paylarını satın alan Efes Tur Seyahat’i yatırım holdinge çevireceklerini söyleyen Ayten Öztürk Ünal, “Efes Tur’un ödenmiş sermayesi 50 milyon lira, öz sermayesi 90.5 milyon lira ve aktif büyüklüğü 100 milyon lira. Değerleme raporlarına göre bünyesindeki taşınmazların 2014 yılı sonu değeri 11 milyon lira, tahsislerle 21 milyon liraya ulaşıyor. Dış kaynak kullanmadan faaliyetlerini karlı bir şekilde büyüten şirketimiz holding statüsüne döndükten sonra borsa ve borsa dışı şirketlerin paylarına yatırım yapan girişim sermayesi şirketi mantığıyla faaliyet gösterecek” diye konuşuyor. Bu çerçevede şirketin ödenmiş sermayesini ilk etapta Metro Holding hisseleriyle 500 milyon liraya daha sonra da 1 milyar liraya çıkarmayı planladıklarını ifade eden Ayten Öztürk Ünal,  Efes Tur’un aynı zamanda Avrasya Terminal İşletmeleri’nin (Avter) yüzde 53’üne sahip olduğunu belirterek açıklamalarına şöyle devam etti: “Avter, İstanbul başta olmak üzere 8 büyük otogarın işletmeciliğini yapıyor. Efes Tur, bu halka açık şirketin de ana ortaklığı konumunda. Halka açık diyorum çünkü ortak sayısı 500’ün üzerinde. Serbest İşlem Platformu’nda (SİP) işlem görmesi için 6 ay önce SPK’ya müracaat ettik bekliyoruz. Sermaye piyasalarına tabiyiz sadece hisse senetleri borsada işlem görmüyor. İşleme açılsın istiyoruz, bizim kadar diğer 500 ortağın da buna hakkı var, onların mağdur edilmemesi gerekir diye düşünüyorum.”

Metro Grubu’nun 10 yıllık bir SPK geçmişi olmasına rağmen 25 yıl önce halka açık çok ortaklı bir yapı kurduğunu belirten Fatma Öztürk Gümüşsu ise, “Biz kendi kendimizi sisteme sokarak daha şeffaf olmak, diğer ortakların istedikleri zaman SPK’nın denetimindeki bir ortamda hisse alıp satmalarını sağlayacak bir yapı oluşturmak istiyoruz” diyor ve ekliyor: “Biz şeffaf olmak istiyoruz, halka açık, borsaya kote, SPK kanunlarına tabi olmak istiyoruz. O mantıkla hisselerin hepsini Efes’te topluyoruz.  Biz artık şirket kurmaktan ziyade, var olan bir şirketi alacağız, yatırım yapacağız, büyüteceğiz. Biz diğer bazı gruplar gibi halka açık şirketlerde portföy yönetimi mantığı ile alım satım yapacağız, halka açık olmayanları da girişim sermayesi ile büyütüp fonlara satacağız veya halka açacağız. Portföy yönetim şirketlerinin borsada yaptığı iş benzeri bir oluşumu girişim sermayesi şirketi mantığıyla Efes Yatırım Holding çatısı altında kurmak istiyoruz.”

KENDİ ÖZKAYNAKLARIYLA BÜYÜYEN GRUP

Yeni dönemdeki tek hedeflerinin daha kurumsal bir yapıya kavuşmak olduğunu vurgulayan Ayten Öztürk Ünal, “Devletin ve SPK’nın da bunu desteklemesi gerekir” diyor. Metro Grubu’nun bugüne kadar kazandığı tüm paraları yatırıma yönlendirerek kendi özkaynaklarıyla büyüdüğünü söyleyen Fatma Öztürk Gümüşsu, önümüzdeki dönemde her yıl temettü dağıtan bir şirket olacaklarını vurguladı. Tek çatı altında toplanan şirketlerin kar odaklı çalışacağını ve karın da diğer hissedarlarla paylaşılacağını söyleyen Fatma Öztürk Gümüşsu, “Herkes bunu görecek. Temettü dağıtan bir şirket olacağız” diye konuşuyor.    


 
TEMETTÜ DAĞITIP, PAYDAŞLARIYLA BÜYÜYECEK

Şahıs isimleriyle anılan bir şirket yerine kurumsal olarak yönetilen bir şirket olmak istediklerinin altını çizen Ayten Öztürk Ünal şöyle konuşuyor: “Efes Yatırım Holding, girişim sermayesi mantığıyla portföy yöneteceği için, zaman zaman alım ve satım yapmak en doğal hakkı değil mi? Durgun ya da sabit bir portföy olabilir mi, böyle bir mantık olabilir mi?  Ne yapacaksın paraya ihtiyacın varsa, satacaksın, yeni yatırım yapacaksın. Fırsat görüyorsan alacaksın. Biz ilk üç ay boyunca Mepet’te satış yaptık. Bu parayı ne yaptık? Atlas Yatırım da 10 milyon sermaye artırımı yaptık. Metro Yatırım’da sermaye artırımı yaptık. 1.5 milyar ciroya sahip grubun bankalardan sağladığı kaynak 35 milyon lira. Kendi özkaynaklarımızla büyümek için bunu yapmak zorundayız. Biz özkaynaklarıyla ve halk ile ortaklarımız ile büyüyen bir grubuz. Bunu herkes bu şekilde bilmeli. Yatırımcı borsada ne yapılacağını net olarak bilmeli. Biz de bu kapsamda satış ya da alım yapacağımızı önceden duyurmaya başladık. Ve duyurduk. Mepet ve Metro Holding’te 2015 yılında satış yapmayacağımızı duyurduk ve ondan sonra hisseler 1.80 liradan 3.30 liraya geldi. Bize bir faydası yok ki, alan yatırımcılar kazandı. Biz 1.80 liradan satış yaptık. Kötü niyetli olsak, bunu duyurur, ondan sonra satardık. Bundan sonra yatırımcı da şuna alışsın; temettü kararı aldık, temettü dağıtacağız bu sene. Her şirketimizde olabildiğince temettü dağıtmaya özen göstereceğiz.”
 
‘PİYASA FİYATLADI AMA BİZ ONAY ALAMADIK’

Halka açık Avrasya Turizm’de (AVTUR) üç ay önce hisse satışı için bilgi formu doldurduklarını belirten Ayten Öztürk Ünal, “Önceden açıklama yaptık ve piyasa bunu zaten fiyatladı, ancak biz satış için henüz onay alamadık. Bunun nedeni de bilmiyoruz” şeklinde konuştu. Sadece kendilerinin değil yabancı yatırımcıların da mağdur olduğunu ifade eden Ayten Öztürk Ünal, Avrasya Turizm ile ilgili olarak şu açıklamalarda bulundu: “SPKn VII-128.1 Sayılı Pay Tebliği 20.06.2014 tarih ve 19/610 sayılı ilke kararı ile yenilenmiş 27. MD kapsamında şirket ortaklarının pay satışına ilişkin düzenleme getirmiştir. Biz AVTUR şirketimizde bu yeni düzenlemeye uygun şekilde, dolaşımdaki pay sayısını artırmak amacıyla satış yapmak üzere başvuruda bulunduk ve halen bu başvurumuza yanıt beklemekteyiz. SPK’nın halka açık şirketlerinin halka açıklık oranlarının yükseltilmesine ve pay piyasasının derinleşmesine yönelik niyeti ve söylemleri bilinmektedir. Bu başvurumuza bir yanıt alabilmiş değiliz. SPK’nın mevzuat düzenlemelerini destekleyecek şekilde bu tür başvuruların sonuçlandırmasında hızlı davranması bizim ve piyasa aktörlerinin temel dileği ve beklentisi.”


 
‘PARAYI YURT DIŞINA ÇIKARMADIK, YATIRIM YAPTIK’

Grup olarak bir kuruş paranın yurt dışına aktarılmadığını ve şirket kasasına giren tüm paraların yatırıma yönlendirildiğini ısrarla vurgulayan Fatma Öztürk Gümüşsu, “Biz diğer büyük gruplar gibi yurt dışında off-shore adalarda paravan şirketler kurup hisseleri oradaki fonlara devredip, onlar üzerinden satmıyoruz. Amacımız şeffaf olmak. Önceden açıklıyoruz piyasa bunu fiyatlıyor biz de hakkımızı kullanmak istiyoruz” şeklinde konuştu.

Fatma Öztürk Gümüşsu, SPK’nın yeni hayata geçirdiği A-B-C-D grubu uygulamasına göre şirketlerin bir üst grupta yer alabilmesi için halka açıklık oranının yüksek olması gerektiğini söyledi.

“Biz bugüne kadar hepsini duyurduk. Satıyoruz dedik ve bir gün sonra sattık.  Satıp cezaya tabi kalabilirdik. Söylemeden satabilirdik. Ama bir tane bizim böyle bir şeyimiz yok. Bir tane cezamız var, geçen seneden, o da mahkemelik çünkü planlı değildi” diyen Ayten Öztürk Ünal şöyle devam etti: “Atlas Yatırım Ortaklığı’nın geçtiğimiz Eylül ayında yapılan tahsisli sermaye artırımında elimizde kalan hisseleri Kasım’da sattık. O zaman yoktu bilgi formu doldurmak. Planlı bir satış değildi zaten. Tahsisli sermaye artırımından geldi, ben ne bileyim adamların kullanıp kullanmayacağını sermaye yatırımını. Bunu planlayabilir misin önceden. Hemen arkasından da bilgi formu tebliği çıktı. Ama şunu biliyorum biz hiçbir tebliğ çıktıktan sonra hiçbir satışımızı habersiz yapmadık. Fiyat düşmelerine de razı olduk, önemli değil. Piyasadaki yerli ve yabancı yatırımcılar bizden şanslı. Hisselerde yoğun işlem yapan gizli patronlar razı, bunların hepsi burada farklı şekilde nemalanıyor. Ama biz şeffaf bir şekilde, ne diyorsa SPK duyuruyoruz ve satıyoruz. 5 liraya satmıyoruz da 3 liraya satıyoruz. Bundan sonra da hep böyle olacak.”

Her şirketi BİST 100 Endeksi’ne girecek şekilde büyütmek istediklerini belirten Fatma Öztürk Gümüşsu, bunun için de hisselerdeki derinliği artırıp karlılık odaklı çalışarak temettü dağıtacaklarını belirtti.  
 
‘İZİN VERİN PAYDAŞLARIMIZLA BÜYÜYELİM’

İstanbul Finans Merkezi hedeflerine de değinen Ayten Öztürk Ünal, bunun da ancak sermaye piyasalarının gelişmesiyle olacağını söyledi. Daha fazla şirketin borsaya çekilmesi gerektiğini ve halka açık şirketlerin derinliklerinin artırılmasıyla daha fazla yabancı sermaye çekilebileceğini ifade eden Ünal, “Şirketleri borsaya çekmek, halka açılmaya özendirmek, tasarruf oranını artırmak ülkemizin öncelikli hedefleri arasında olmalı. Biz bu hedeflere uygun hareket ediyoruz. Grubumuzla ilgili önyargıları kırmak istiyoruz. İzin verin paydaşlarımızla büyüyelim, ülkemize katkı sağlayalım diyoruz. Yarın çok geç olabilir…”
 
‘AVRUPA VE ORTADOĞU’NUN EN BÜYÜK ŞİRKETİ’

Tamamen karlı bir büyüme modeline odaklandıklarını vurgulayan Ayten Öztürk Ünal, 800 milyon liranın üzerinde değer biçilen Metro Turizm’in sadece Türkiye’nin değil Avrupa ve Ortadoğu’nun en büyük şirketi olduğunu söyledi. Yıllık 23 milyon yolcu taşıyan şirketin EBİTTA’sının 36 milyon olduğunu da dile getiren Ünal, “Halka açık Mepet’in 24 benzin istasyonu, 90 dinlenme tesisi var. Suudi arabistan'da turizm ve hizmet sektöründe Türk yatırımcı belgesi alan ilk şirketiz. Bunlar Metro Holding altındaki büyük ve halka açık şirketler. Biz turizmi seviyoruz ve bu sektörde büyüyeceğiz. Metro Turizm geçen sene otobüs taşımacılığının yanında Travel Agency alanında da atak yaptı. 1400 noktadan 500 tanesini giydirip hem seyahat acentesi hem otobüs şirketi olarak hizmet veriyor. Hem seyahat acentesi, hem uçak biletleri satıyor. Burada da sektörde ilk üçe girmeyi hedefliyoruz” şeklinde konuştu.  
 
YARGITAY’IN KARARI NE ANLAMA GELİYOR?

Bu arada, yatırıcılar cephesinde yargı süreciyle ilgili gelişmeler yakından takip ediliyor. Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı Galip Öztürk ile ilgili verilen hapis cezasıyla ilgili yapılan başvuruyu kabul etti. Başsavcılık, tekrar bakılması için dosyayı Yargıtay 1. Ceza Dairesi’ne geri gönderdi. Dosya tekrar incelenecek. 
 

AVTER BORSADA İŞLEM GÖRMEK İÇİN ONAY BEKLİYOR
 
-Avrasya Terminal İşletmeleri A.Ş. 14 ortak ve 14 TL sermaye ile 01.06.1987 yılında kuruldu. İştirakleriyle birlikte yaklaşık 1.000 kişiye istihdam sağlıyor.
-Büyük İstanbul Otogarı’nın inşaası ve işletilmesi işinin Uluslararası Anadolu ve Trakya Otobüsçüler Derneği (UATOD), Avrasya Terminal İşletmeleri A.Ş. ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı arasında imzalanması ile sözleşme gereğince, dernek üyeleri tarafından kurulan ortaklığa, otogarın 25 yıllığına işletilmesi işi, 1994 yılında tahsis edildi.  
-Kurulduğu tarihte sadece Büyük İstanbul Otogarı’nı işleten ortaklık ilerleyen zamanlarda yurt içi ve yurt dışında yaptığı yatırımlar neticesinde farklı şehirlerde ve yurt dışında terminal işletmeciliği yapmaya başladı.
-Şirket yurt içinde Kayseri, Çanakkale, Samsun ve İstanbul otogarlarını işletiyor.  Ayrıca Beykoz, Polonezköy ve Riva’da iki adet otelin işletmeciliği, şirketin iştiraki Miranda Otel İşletmeciliği Turizm ve Tic. A.Ş. tarafından gerçekleştiriliyor.
-Yine şirketin iştiraki olan Bostan Tarım Ürünleri Seracılık ve Gıda San. Tic. A.Ş. Manisa ve Afyon olmak üzere iki lokasyonda toplam 252 dönüm arazi üzerinde alternatif enerji kaynağı olan jeotermal kaynaklar ile topraksız tarım teknolojileri kullanarak domates üretimi yapıyor ve üretilen domateslerin %90’ı yurt dışına ihraç ediliyor.
-Şirketin Gürcistan’daki iştiraklerinden Metro Avrasya Gürcistan A.Ş. Batum’da terminal işletmeciliği yapıyor. Metro Atlas Gürcistan A.Ş. ise yapımı devam eden 200 odalı otel, 1.500 kişilik konferans salonu ve rezidanslardan oluşacak otel projesine devam ediyor.
-Ayrıca Şirketin Gürcistan Batum’da, inşaat malzemeleri ticareti yapan ve araç alım satım şirketi faaliyetini sürdürüyor.
-1994 yılından bu yana halka açık statüde SPK’ya bağlı olan Avrasya Terminal İşletmeleri, Yönetim Kurulu’nun 2014 yılında aldığı karar ile Borsa İstanbul’a Serbest İşlemler Platformu’nda işlem görmesi için başvuruda bulunmuş olup, otoritelerden onay bekliyor.

 

AVTUR YENİ YATIRIMLAR İÇİN FIRSAT KOLLUYOR

- Avrasya Petrol ve Turistik Tesisler Yatırımlar A.Ş (AVTUR) 2011 yılından buyana petrol tesisleri ve turizm tesisleri konularında faaliyet gösteren 45.000.000 TL ödenmiş sermayeli ve BİST 2. Ulusal Pazarı’nda işlem gören bir şirket.
- Şirketin A grubu imtiyazlı hisseleri Fatma Öztürk Gümüşsu’ya ait olup, yaklaşık %79 oranındaki kısmı ise Galip Öztürk’e ait. Kalan yaklaşık %20’lik paylar ise halka açık durumda.
- Şirketin, Atlas Konaklama Hizmetleri A.Ş adlı sermayesinin %99,9’una sahip olduğu bir bağlı ortaklığı bulunuyor. Bu bağlı ortaklığı da turizm konusuyla iştigal etmekte olup, 3 milyon TL ödenmiş sermayesi ve 45 milyon TL aktif büyüklüğüne sahip.
- Şirketin ana faaliyeti İstanbul Cumhuriyet Köy’de bulunan Legend Otelleri’nin işletimi ve yatırım amaçlı gayrimenkullerin kiralanması. Polonezköy’de bulunan Miranda Otel 2014 yılı içinde değerlenme fiyatının %15 üzerinde bedelle satılarak portföyden çıkartıldı.
- Şirketin yatırım amaçlı gayrimenkulleri arsa, ofis ve villa nitelikli taşınmazlar. 2014 yılı sonu itibarıyla bu taşınmazların değerleme bedelleri 7.6 Milyon TL.
- Legend Otel değişik vasıflarda toplam 78 oda, 6 toplantı salonu, balo salonu, 2 havuz ve 2 restoranıyla hizmet veriyor.
- AVTUR’un aktif büyüklüğü 78 milyon lira ve Özkaynak büyüklüğü 71.5 milyon lira seviyesinde. 2014 yılı karı net 6.6 Milyon lira.
- Şirket hiç dış kaynak kullanmadan tamamen öz kaynaklarıyla faaliyetlerini finanse eden ve gerek turizm, gerek petrol tesisi ve gerekse çeşitli gayrimenkul konularında fırsatları kollayarak karlı gördüğü noktada aksiyona geçen bir yönetim anlayışıyla yönetiliyor.
- AVTUR fiili dolaşım miktarını artırmak için ortakların zaten halka açık olan portföylerindeki hisselerden birazını satmak istiyor.

 

Ayten Öztürk Ünal kimdir?

Ailenin en büyük çocukları olan dört kız kardeş, aile şirketlerinin ihtiyaçları ve kendi ilgi alanları doğrultusunda farklı alanlarda ihtisaslaşmayı tercih etmiş durumda.  Küçük yaştan itibaren aile şirketlerinin yönetimlerinin içinde yer alan Ayten Öztürk Ünal, bu planlama çerçevesinde üniversitede Turizm ve Otel İşletmeciliği konusunda eğitim aldıktan sonra Yıldız Teknik Üniversitesi’nde İşletme Yönetimi Yüksek Lisansı yaparak turizm sektörü bilgisi üzerine işletmeciliği ekledi. Eğitim süresi boyunca aile şirketlerinden Miranda Otel İşletmeciliği, turizm, ticaret ve Avrasya Petrol Turistik Tesisler A.Ş.’de çalışarak teorik bilgi ile pratik bilgiyi birleştirdi. Turizm iş kolu üzerinde mevzuattaki gelişmeler ile yurt dışı ve yurt  içinde yaşanan konjonktürel değişimleri takip ederek, çeşitli komiteler aracılığıyla şirketlerin bünyesine adaptasyonu için çalışmalarda bulundu. Daha sonra Avrasya Petrol Turistik Tesisleri’nde genel müdürlük ve yönetim kurulu üyeliklerinde bulunarak şirket politikalarına bizzat yön verdi. Ayten Öztürk Ünal, halen Avrasya Terminal İşletmeleri A.Ş.’de Yönetim Kurulu Başkanı olarak görev yapıyor. Bunun yanı sıra birçok grup şirketinde de yönetim kurulu üyeliği görevi alarak, bilgi birikimi ve deneyimini grubun tamamına yaymakta. Bir erkek işkolu görünümündeki otobüsçülük ve terminal işletmeciliği sektöründe üstelik sektörün lider firmasında kadın bakış açısı ve hassasiyetiyle farklılık yaratmayı planlıyor.


Fatma Öztürk Gümüşsu kimdir?

Küçük yaştan itibaren aile şirketlerinin yönetimlerinin içinde yer aldı. Üniversitede iktisadi ve idari bilimler konusunda eğitim alan Fatma Öztürk, sonrasında da Yıldız Teknik Üniversitesi’nde aynı alanda Yüksek Lisans yaparak teorik bilgisini pekiştirdi. Eğitim süresi boyunca aile şirketlerinden Metro Turizm Seyahat Organizasyon Tic. A.Ş. ve grubun sermaye piyasalarında faaliyet gösteren şirketlerinden Metro Yatırım Menkul Değerler A.Ş. ile Atlas Menkul Kıymetler Yatırım Ortaklığı A.Ş.’de çalışarak teorik bilgi ile pratik bilgiyi birleştirdi. Sermaye piyasaları mevzuatındaki gelişmeler ile yurt dışı ve yurt içi piyasalarda yaşanan ekonomik gelişimleri takip ederek şirketlerin politikalarının belirlenmesinde etkili oluyor. Mevcut görevlerinin yanı sıra Metro Ticari ve Mali Yatırımlar Holding A.Ş.’de de görev alarak bu şirketin grubun ana şirketi konumuna gelmesinde önemli paya sahip. Ayrıca, Avrasya Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş.’de de yönetim kurulu üyeliği görevlerinde bulunan Öztürk, bir bütün olarak grup şirketlerinin özellikle sermaye piyasalarına yönelik politikalarının belirlenmesinde etkin rol alıyor. Fatma Öztürk Gümüşsu halen Metro Yatırım Menkul Değerler A.Ş.’de hâkim ortak ve Yönetim Kurulu Başkanı olarak görev yaparken, şirketinin tüm aile şirketlerine Sermaye Piyasaları konusunda danışmanlık vermek suretiyle yön vermesine liderlik ediyor. Kadınların etkinliğinin yoğun olduğu Sermaye Piyasalarında Metro Yatırım’ı geniş yetkili aracı kurum haline getirmeyi planlıyor. Bunun yanı sıra bilgi birikimi ve deneyimiyle ailenin Sermaye Piyasası şirketlerinde yönetim kurulu üyeliği görevlerinde buluyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

Son Değer: 2,45
En Yüksek: 2,41
En Düşük: 2,34
Değişim 3,38 %
FK: 0,96
PD / DD: 0,41
İşlem Hacmi 12.541.830
Toplam Adet: 5.179.359
Ağırlıklı Ort.: 2,52
YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Recep SAYAR 20 Kasım 2019 15:05

    Hisseler neden düştü

  • kamil aslan 16 Kasım 2016 22:39

    türkiyede sizin şirketlerinize yatırım yapan benim gibi bir kişi daha yoktur heralde iki şirketiniz de 100000 lota yakın hissem var hisseleri alalı on seneyi gecti sanıırım hiç satasım da yok zaten hedefimiz büyük diyorsunuz başarılar dilerim

  • fetö mağduru bu kızlar 22 Eylül 2016 13:25

    babaları fetöden batumda fındık üstünde fındık kırıyor kızları burada firmayı büyütecekmiş ben biliyorum onların büyüteceği şeyi anca otobüsü büyütürsünüz siz garajınıza yanaştırmak için yediniz milleti yediniz