E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKulisİSDEMİR ortaklarının feryadı bitmedi---

İSDEMİR ortaklarının feryadı bitmedi

İSDEMİR ortaklarının feryadı bitmedi
11 Kasım 2015 - 09:06 borsagundem.com

Demir Çelik Fabrikası hissedarları 13 yıldır çile çekiyor. İSÇEİD üyeleri hisselerini kendi hesaplarına alma mücadelesi içinde...

İSDEMİR’in 2002 yılında özelleşmesi ile Demir Çelik Fabrikası'nda özelleştirme yapıldığı tarihte çalışanların mağduriyetinin önlenmesi için fabrikanın yüzde 11 hissesi bedelsiz olarak 11400 işçiye verilmişti. Ancak aradan geçen 13 yıl boyunca hissedarlar oyalandı. İşçiler de İskenderun Demir Çelik Çalışan ve Emeklileri Derneği’ni (İSÇEİD) kurarak hisselerini kendi hesaplarına alma mücadelesi başlattı. 11 ay önce, tam “Geri alım ve hisselerin borsada işlem görme konusu çözüldü” derlerken bu kez de İSDEMİR yönetiminin bu hisseleri OYAK yönetimine devretmesiyle işlem yine uzadı. İşçilerin feryadıyla, “Hesaplarına geçen ve borsaya girecek hisselerin önüne yeniden engel çıkarıldı.”
 


HİSSELERİMİZİN KISA ZAMANDA BİZE VERİLMESİNİ İSTİYORUZ.
 
Hisselerinin üç ay içinde borsaya girmesini uzun süre olarak değerlendiren İSÇEİD yönetimi bir toplantı ile üyelerine ve hisselerine bir çağırı ile duyurdu ve dernek binasında geniş katılımlı bir toplantı yaptılar. Toplantıya İSÇEİD yönetim kurulu ve hisse sahipleri katıldılar.
Toplantıda İSÇEİD adına Yönetim Kurulu Başkanı Bayram Özarslan sorunlarını toplantıya katılanlara ve basına anlattı, ‘derhal çözüm’ beklediklerini ifade etti. Özarslan, toplantıda açıkladığı görüşlerini Borsagundem.com’la da paylaştı.
 
ÖZARSALAN: BİZİ DİNLEMEZLERSE EYLEMLERE YENİDEN BAŞLARIZ.
 
İSÇEİD Yönetim Kurulu Başkanı Bayram Özarslan toplantıda şöyle konuştu:
 
“Bizim hisselerimiz vakıf ve İSDEMİR tarafından yıllarca gasp edilmiş ve bizlere verilmemişti. İSÇEİD ve siz hissedarlarla yıllarca mücadele sonucu 2014 yılında söke, söke aldık. Başta Ulusal Kanal diğer basın kuruluşları bizim sesimizi duyurdu. Onlara teşekkür ediyorum.
Biz 11 ay önce hisselerimizin borsada işlem görmesi için son aşamasına geldik. Bizler bir iki hafta içinde biteceğini beklerken, İSDEMİR A.Ş.’ nin üst kurulu OYAK A.Ş. bu hisse olayını OYAK finans kuruluşuna verdi. OYAK önce borsada işlem görmesi için kendi finans kuruluşunda hesap açtırma, daha sonra kota işlemini gerçekleştireceğini bana beyanda bulundu.

Ben de kendilerine, "Hissedar arkadaşlar değişik finans kuruluşlarında hesap açtırdılar. Siz onlara kendilerine yetki verin, oradan işlem yapsınlar” dedim. Nitekim ilk karar benim onlara önerdiğim şekildeydi. Daha sonra OYAK bizim hisselerimizi 14 yıl elinde tuttuğu yetmemiş gibi, bir çıkar peşinde koşarak ‘Hayır tüm finans kuruluşları olmayacak, bu işlemi sadece OYAK finans kuruluşu yapacaktır’ demiş. Bizi OYAK finans kuruluşunda hesap açtırmak zorunda bırakıyorlar. OYAK finans kuruluşuna hesap açtırmak ise günde 300 hissedarla sınırlıdır. Bu işlemler en az üç ay sürecektir. Bu kayıtlar yapıldıktan sonra kota işlemi yapılacaktır. Yani Borsa işlemi başlayacak, biz o zaman hisselerimizi alıp, satar hale geleceğiz.”

İSDEMİR hissedarları toplantısı 1

OYAK yönetimi, İSDEMİR ve finans kuruluşlarına sesleniyorum.
 
Bu İSDEMİR hissedarların mağduriyeti yetti. Derhal aldığınız bu karardan vazgeçin. Tüm finans kuruluşlarına yetki verin, her finans kuruluşunda hesap açalım. O finans kuruluşu kota işlemini gerçekleştirsin. Biz OYAK finans kuruluşuna hesap açtırdıktan sonra başka finans kuruluşuna aktarmak istediğimiz zaman bizden 50 TL. ücret alacaklarını belirtiyorlar. Bu bir soygundur. Ben Cuma günü SPK’yla görüştüm ve ‘Gerekli müdahaleleri yapalım’ dediler.
Bu yaptıkları yasal değildir. Bizi mağduriyete devam ediyorlar. Şayet bunda ısrar ederlerse biz hissedarlar olarak eylemlere başlayacağız.

Yine biz şunu öneriyoruz: Günde 300 değil bin kişiyi kayıt yapsınlar bir iki hafta içinde kotaya girelim ve finans kuruluşlarında hissedarlarımız kendileri takip etsinler.”

İSDEMİR hissedarları toplantısı 2

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (6)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)