E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKulisHüseyin Erkan şimdi nerede?---

Hüseyin Erkan şimdi nerede?

Hüseyin Erkan şimdi nerede?
12 Ekim 2015 - 16:01 borsagundem.com

İMKB eski Başkanı Hüseyin Erkan’dan piyasalara dönüş sinyali…

Hüseyin Erkan, Kasım 2007-Ocak 2012 arasında İstanbul Menkul Kıymetler Borsası (İMKB) Başkanlığını yürüttü ve görevi Dr. İbrahim Turhan'a devretti. Sonrasında ise Hüseyin Erkan'ın Dünya Borsalar Federasyonu'na (WFE) CEO olarak atandığını gördük. Erkan, Borsa Başkanlığı döneminde WFE'de Çalışma Komitesi Başkanlığı’na ve Yönetim Kurulu Üyeliği’ne seçilmişti.

Varant Piyasasının 5'inci yılı için düzenlenen kokteylde Ekonomist’ten Talip Yılmaz’a konuşan Hüseyin Erkan, üç yıllık bir CEO'luk sürecinin ardından Türkiye'ye döndüğünü, şu anda Konya Gıda ve Tarım Üniversitesi'nde mütevelli heyetinde yer aldığını ve bazı bağımsız yönetim kurulu üyeliği görevlerinin olduğunu aktardı. Ancak bunların genelde sosyal görevler olduğunu kaydeden Hüseyin Erkan, "Para ve Sermaye Piyasalarına yeniden dönecek misiniz?" sorusuna,  '"Kamuda değil ama özel sektör tarafında olabilir" yanıtını verdi.

WFE'nin yeniden yapılanma sonrası ilk CEO'su olduğunu aktaran Hüseyin Erkan bu konuda ilginç bir bilgiyi de paylaştı. Erkan şöyle konuştu: "WFE'nin daha aktif olmasını istiyorduk, daha geniş yetkilerle donatılmış bir şekilde CEO'luk görevini kabul ettim. Burada önemli işlere de imza attım. Bunun yanında WFE'nin merkezini de taşıdık. Merkez, 50 yıldan fazladır Paris'teydi. Ancak finansal merkez Londra olduğu için Fransızların sitemlerine rağmen, 1,5 yılın ardından merkezi Londra'ya taşıdım" dedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)