E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKulisGelişen İşletmeler Piyasası kapatıldı---

Gelişen İşletmeler Piyasası kapatıldı

Gelişen İşletmeler Piyasası kapatıldı
19 Ağustos 2014 - 06:35 borsagundem.com

Gelişme ve büyüme potansiyeline sahip şirketler için ayrı piyasa olarak kurulan GİP’in işleri Kotasyon Müdürlüğü’ne devredildi

BORSAGUNDEM.COM – ÖZEL HABER

Borsa İstanbul’da Gelişen İşletmeler Piyasası (GİP)  şoku. Gelişme potansiyeli vaat eden KOBİ ölçeğindeki ortaklıkların da sermaye piyasalarından faydalanmalarını sağlamak amacıyla 3 yıl önce kurulan ve ilk işlemi 04.02.2011 tarihinde gerçekleştirilen Borsa İstanbul’un önemli birimlerinden GİP kapatıldı.  Borsagundem.com’a ulaşan bilgilere göre, GİP yöneticisi Korhan Eryılmaz’ın da Kurumla ilişiğinin kesildiği, bir ay önce Borsa İstanbul’dan ayrıldığı öğrenildi. Kapatılan GİP’in işlerini Kotasyon Müdürlüğü’nün üstlendiği belirtildi. 

GELİŞEN İŞLETMELER PİYASASI (GİP) NEDİR

Borsa kotasyon şartlarını sağlayamayan gelişme ve büyüme potansiyeline sahip, şirketlerin sermaye piyasalarından fon sağlamak amacıyla ihraç edecekleri menkul kıymetlerin işlem görebileceği şeffaf ve düzenli bir ortam yaratmak amacıyla Borsa İstanbul bünyesinde ayrı bir piyasa olarak kuruldu.
 
GİP’te işlem görecek paylar Pay Piyasası (PP) işlemlerinin gerçekleştiği alım-satım sistemi üzerinde aynı teknik olanaklardan faydalanarak işlem görmekteydi. GİP’teki işlemler büyük ölçüde PP’de uygulanan kurallar çerçevesinde gerçekleşeceğinden aynı elektronik işlem platformu üzerinde ayrı bir piyasa oluşturulmuştu. Alım-satım işlemlerinin gerçekleştirilmesinde temel olarak “Piyasa Yapıcılı Sürekli Müzayede” işlem yöntemi uygulanıyordu. Piyasa yapıcısı bulunmayan işlem sıralarında “Tek Fiyat” işlem yöntemi uygulanıyordu.
Şu an Borsa İstanbul GİP’de sermayesi 900 bin TL ile 20 milyon TL arasında değişen 23 şirket işlem görmeye devam ediyor.  GİP’in sağladığı avantajlardan yararlanan ve GİP’de işlem gören 2 şirketin paylarının da zaman içerisinde GİP listesinden çıkarılarak 2. Ulusal Pazar’a geçişi sağlandı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • PEGASÜSLÜ NACİ TANÖVERGİL21 Ağustos 2014 11:45

    Gelişmekte olan ülke borsasında , öncelik bankalarda , sonra köklü sanayii şirketlerindedir diye düşünüyorum. Ancak kapitalin bir kısmı ile , '' Gelişmiş ülkelerde '' GİP tarzı piyasalara girmek yüksek getiri dönüşlü yatırım olabilir belki.

  • Goldaşzede19 Ağustos 2014 19:31

    Yakında BİST'te kapatılır.

  • ali zurna19 Ağustos 2014 11:02

    sadece fırsatcılığa ve avantacılığa dayanan şirketlerle buiş yürümezdi..gercek işyapan büyüme vaadi bulunan ve zamanla kazandıracak şirketlerin olmadığı yerde hiçbişey olmaz..