E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKulisFerit Şahenk, 50 milyona yeniledi!---

Ferit Şahenk, 50 milyona yeniledi!

Ferit Şahenk, 50 milyona yeniledi!
08 Kasım 2015 - 10:12 borsagundem.com

Eğlence yatırımları yapan Doğuş Grubu ve ortağı Pozitif, Tarihi Bomonti Bira Fabrikası’nı 50 milyon liraya yeniden tasarladı ve düzenledi

Eğlence yatırımları yapan Doğuş Grubu ve ortağı Pozitif, Tarihi Bomonti Bira Fabrikası’nı 50 milyon liraya yeniden tasarladı ve düzenledi. Bir süredir konser ve sergilerle adını duyurmaya başlayan Bomontiada’nın yeni restoranları ve kafeleri kasım ayı sonunda açılacak.

Hürriyet'in haberine göre, araştırma şirketi PriceWaterhouse-Coopers’ın (PwC) ‘Eğlence ve Medya 2015-2019 Tahmini’ raporuna göre eğlence sektörü 2013’te dünyada 1.78 trilyon dolar, Türkiye’de ise 12 milyar dolarlık bir büyüklüğe ulaştı. 2014’te bu rakam dünyada yaklaşık 1.9 trilyon dolara Türkiye’de de 13 milyar dolara geldi. Bu anlamda Türkiye, Avrupa, Ortadoğu ve Afrika’da en hızlı büyüyen pazara sahip. Bu bilgileri Türkiye’de sektörün en deneyimli isimlerinden biri olan Pozitif’in CEO’su Cem Yegül’den aldım. Pozitif’in ve Babylon’un kurucularından Cem Yegül, dünyada eğlence ve kültür-sanat alanında yaşanan değişimin Türkiye’yi de etkilediğini anlatıyor. Yegül, Almanya, İngiltere ve Amerika’da yıllık kişi başına eğlence sektörü harcamasının yılda 350-400 dolar, Türkiye’de ise 8-10 dolar arasında olduğunu da hatırlatıyor.

YENİ CAZİBE NOKTASI

Bir süredir yeme-içme sektöründe yatırımlar yapan Doğuş Grubu da ‘eğlence ve kültür sanat etkinlikleri’ sektöründeki değişimi ve büyümeyi görerek ortak olduğu Pozitif ile yeni yatırımlara başladı. Bunlardan ilki de Tarihi Bomonti Bira Fabrikası’nın yeniden hayata kazandırılması oldu. 

Pozitif’in kurucularından Cem Yegül, Doğuş Grubu’nun ortaklığıyla birlikte Bomontiada’da oluşturdukları yaratıcı kültür kampüsü ve programıyla İstanbul’a yeni bir cazibe merkezi hazırladıklarını söylüyor. Yegül’ün söz ettiği Bomontiada Tarihi Bomonti Bira Fabrikası. Aslında Pozitif için proje yeni değil, uzun yıllar bu projenin hayali kurulmuş. 

İlk olarak Bomontiada’da Babylon açıldı ve konserler düzenlenmeye başlandı. Atölye İstanbul ve Babylon ile konser ve sergilere ev sahipliği yapan Bomontiada’da Doğuş Grubu da yeni restoran ve kafe yatırımları yaptı. Doğuş Grubu’nun yeme içme şirketi D.Ream’in yeni restoranları kasım ayı sonunda açılacak. 

Cem Yegül Bomonti’deki değişimi anlatırken, projenin semtin kimliğinden beslendiğini vurguluyor ve “Semtin adı Feriköy. Esasında Bomontiada projesinin çıkış noktası da bu oldu. Tarihi Bomonti Bira Fabrikası yeniden tasarlandı ve düzenlendi. Bomontiada, canlı müzik, performans ve sergi alanlarıyla düşünmeye, yaratmaya ve eğlenmeye ev sahipliği yapacak yeni yaratıcı kültür kampüsü olarak kurgulandı. 50 milyon liralık bir yatırım yapıldı’ dedi.

TAZE BİRA YAPILACAK

Populist Türkiye’deki ilk gastropub olma iddiasında. Bomonti’nin tarihini yaşatan bir mekan. Taze bira çeşitlerinin sunulacağı Populist’i geleneksel pub’lardan ayıran özelliği, ‘craft’ bira seçkisine eşlik eden farklı ve lezzetli yemek seçenekleri. 

Kiva, Tarihi Bomonti Bira Fabrikası’nın müdürünün lojmanında yerini aldı Bomontiada’da. Anadolu’nun sır lezzetlerini bir araya getiren bir mönüsü var.

Delimonti, yerel lezzet durağı olarak kurgulandı. Türkiye’nin 54 ilinden getirilen ürünlerden oluşacak bir gastronomi marketi ve tadım sofrası Delimonti.

Bookstore ise Bomonti’nin bol kitaplı cafesi.

Kilimanjaro da Pozitif’in yeni restaurant ve bar projesi. Babylon’un yaratıcıları şehre yeni bir buluşma noktası kazandırmayı amaçlıyor. Yemeklerinin yanı sıra akşamları DJ performansı da olacak.

ATÖLYE İSTANBUL

Bomontiada’da yeni sanat, tasarım mekanı Atölye İstanbul. Tasarımcıları, mimar, mühendis, sanat, girişimci çevrelerini buluşturmayı amaçlayan, atölye çalışmalarınn ve performansların yapılacağı bir mekan. Buranın başında da Vasıf Kortun var.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)