E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKulisFerit Şahenk bu sefer fabrika binası alacak---

Ferit Şahenk bu sefer fabrika binası alacak

Ferit Şahenk bu sefer fabrika binası alacak
27 Kasım 2014 - 07:49 borsagundem.com

Eğlence ve yeme içme sektörüne yatırımlarıyla dikkat çeken Doğuş Grubu, IC Holding’e ait Bomonti Bira Fabrikası binasına talip oldu

Yeme içme ve eğlence yatırımlarına ara vermeyen Doğuş Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ferit Şahenk, IC Holding tarafından İstanbul’da hayata geçirilen Hilton Bomonti ‘Oteli’nin yanındaki tarihi Bomonti Bira Fabrikası’na da talip oldu. Habertürk'ün haberine göre, Şahenk, buraya yönelik olarak Bomonti Kültür ve Eğlence Merkezi adıyla şirket bile kurdu. Yeni kurulan şirkette Doğuş Holding yöneticileri yer alırken, grubun yeme-içme ve eğlence sektörüne yönelik çatı markası D.ream’in CEO’su Levent Veziroğlu, Bomonti Bira Fabrikası binasıyla ilgilendiklerini doğruladı.

VEZİROĞLU: İLGİLİYİZ 

Veziroğlu, “Bomonti Kültür ve Eğlence Merkezi şirketini genel bir konsepte yönelik kurduk. Bomonti binası ile ilgili olarak görüşmeler yürütüyoruz. Ancak şu anda henüz ortada net bir gelişme yok” diye konuştu. Konuyla ilgili ulaştığımız IC Holding yetkilileri ise bilgi vermekten kaçındı. 1890 yılında Feriköy’de İsviçreli Bomonti kardeşlerin kurduğu bira fabrikası daha sonra bulunduğu semte de adını vermişti. Uzun yıllar “Tekel Birası” adı altında üretimini sürdüren fabrika 1991 yılında tamamen boşaltıldı. 2006’da düzenlenen ihalede binanın 49 yıllığına tahsisini 60 milyon 250 bin liraya IC Holding almış, grup burada 250 milyon Euro’luk yatırımla 35 katlı kulesinde toplam 829 standart odası bulunan dev bir Hilton Oteli hayata geçirmişti. Projenin yer aldığı toplam 166 bin 15 metrekare arazinin 12 bin 715 metrekaresini Bomonti Bira Fabrikası oluşturuyor.

GARANTİ’DEN 5.5 MİLYAR TL GELİR YARATTI 

Geçen hafta Garanti Bankası’nın yüzde 14.89’luk hissesini 5.5 milyar liraya İspanyol BBVA’ya satan Şahenk’in bu geliri nereye yatıracağı merak edilirken, grubun çatısı altındaki yeme içme ve eğlence yatırımlarının hız kazanması dikkat çekiyor. Galataport projesinde Bilgili Holding’in patronu Serdar Bilgili’yi de ortak alan Şahenk, burada restoran ve eğlence mekânları için de mesai harcayacak.

OTEL BİTTİ SIRA FABRİKADA

Kültür ve eğlence merkezi olarak bölgeye çekim merkezi oluşturması planlanan tarihi Bomonti Bira Fabrikası otelin açılmasıyla birlikte birbirini tamamlayan yapılar olarak hayata geçirilecek.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Aydın27 Kasım 2014 14:50

    adam bi sanayiye el atmadı..Gelsin kendilerine kardemirden pay verelim..Gerçi % 13 ünü ele geçirdi ama...