E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKulisBurgan Yatırım'da sular durulmuyor---

Burgan Yatırım'da sular durulmuyor

Burgan Yatırım'da sular durulmuyor
31 Ağustos 2015 - 23:47 borsagundem.com

Burgan Yatırım'da Zafer Onat'ın görevden alınmasıyla başlayan fırtına sürüyor. Ünlü ekonomist Haluk Bürümcekçi ile birlikte 21 kişi görevden alındı

Nisan 2015'te Genel Müdür Zafer Onat'ın Burgan Yatırım'dan ayrılmasının ardından, bu kez de başta genel müdür yardımcısı ve piyasaların yakından tanıdığı tecrübeli ekonomist Haluk Bürümcekçi olmak üzere, 21 kişinin işten çıkarıldığı öğrenildi. 

​Görevine son verilenler arasında çeşitli bölümlerde direktör pozisyonunda birkaç kişinin de olduğu elde edilen bilgiler arasında. Çalışanların büyük bölümünün toplantıya çağırılarak işten çıkarıldıklarının toplu halde tebliğ edimesi ise şaşkınlık yarattı. 

İşten çıkarılanlar arasında Kurumsal Finansman, Hazine, Araştırma, Yurtdışı Kurumsal Satış, Yurtiçi Satış ve Portföy Yönetimi gibi bölümler olmak üzere şubelerden de çeşitli personelin bulunduğu öğrenildi. 

Burgan Yatırım'da, daha önce de üst düzey yönetici pozisyonunda görevden ayrılmalar olmuştu. Aynı şekilde Burgan Portföy yönetiminde de işten ayrılmalar gerçekleşmişti. 

BURGAN YATIRIM'DA NELER OLDU?

Burgan Yatırım'da 1 Nisan'da yaşanan gelişme sermaye piyasalarıın sarsmıştı. Burgan Bank yönetimi ve Teftiş Kurulu, bazı iddialar üzerine Zafer Onat’ın CEO olduğu, Tolga Ataç ve Serpil Baran’ın Genel Müdür Yardımcısı olarak görev yaptığı Burgan Yatırım’daki tüm üst düzey yöneticilerin bilgisayarlarına el koymuş ve inceleme başlatmıştı.

Borsagundem.com'un 2 Nisan 2015'te yayımladığı haberin üzerine Burgan Yatırım Yönetim Kurulu imzasıyla bir açıklama yapılmıştı. Burgan Yatırım tarafından 2 Nisan'da yapılan açıklama şöyle idi:
 
“Burgan Bank Teftiş Kurulu’nun, Burgan Yatırım’da gerçekleştirdiği yıllık olağan denetim sırasında, yapılan incelemenin derinleştirilmesine karar verilmiştir. Bu incelemenin sağlıklı bir şekilde yürütülmesi açısından, Burgan Yatırım üst yönetim kademesinden bazı yöneticilerimizle iş ilişkimiz askıya alınmıştır.

Bu süreçte Burgan Yatırım’ın operasyonunun ve müşterilerine sunulan hizmetlerin etkilenmesi söz konusu olmayıp, şirketimizin faaliyetleri devam etmektedir.
Konusu geçen inceleme, kurumumuzun yönetim ve insan kaynakları politikaları ile ilgili olup, şu aşamada müşteri hesapları ve mevzuatla ilgili herhangi bir tespitimiz yoktur.  
İlerleyen süreçte kamuoyuna bilgilendirme yapılacaktır."

ONAT'IN YERİNE VEKALETEN ATAÇ GETİRİLMİŞTİ

Sermaye Piyasalarının önemli isimlerinden şirket CEO’su Zafer Onat ve diğer yöneticilerle ilişkilerin askıya alınmasının ardından Borsagundem.com, konuyla ilgili olarak 4 Nisan 2015’teki haberinde ise Uluslararası Kurumsal Satış Genel Müdür Yardımcısı Emin Tolga Ataç'ın vekaleten Genel Müdürlüğe getirildiğini yazmıştı.

UFUK ÜMİT ONBAŞI DÖNEMİ

Burgan Yatırım'da Haziran 2015'te yeni bir gelişme daha yaşanmıştı. İş Yatırım’dan transfer edilen Ufuk Ümit Onbaşı 5 Haziran 2015'ten itibaren Burgan Yatırım Menkul Değerler Genel Müdürü olarak atanmıştı. 

Zafer Onat’ın Yönetim Kurulu kararıyla boşalttığı koltuğa vekaleten oturan Emin Tolga Ataç’ın yerine asaleten ataması yapılan isim şirket tarafından KAP’a gönderilen açıklama ile duyurulmuştu. Şirketten KAP'a gönderilen açıklamada şöyle denilmişti:

“Şirketimize 03 Nisan 2015 tarihinde vekaleten Genel Müdür olarak  atanan Emin Tolga Ataç'ın yerine  05 Haziran 2015 tarihi itibari ile Genel Müdür ve Yönetim Kurulu Üyesi olarak Sn. Ufuk Ümit Onbaşı atanmıştır.”

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (53)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Yazık ki ne yazık.04 Ekim 2015 20:06

    Aldığınız kurumu bari öyle bıraksaydınız. Ne hale getirdiniz. Onca insan sizlere güvendi, birçok fırsatı sizlere güvendiği icin elinin tersiyle itti. Siz ne yaptınız? Laylaylom. Yediniz içtiniz, hava caka attiniz. Sonradan görme tiplerin laflarina inandınız. Bunca insanin vebali sizin boynunuzdadir. Bakacak yüzünuz varsa tabiki...

  • Borsa istanbul'a02 Ekim 2015 23:57

    Demek ki neymiş? Önüne gelene güvenmeyeceksin. Yoksa dımdızlak kalırsın boyle ortalıkta. Köprüden geçene kadar oter boru. Sonra boru kaçar. Sen anladın onu.

  • Araci'ya25 Eylül 2015 00:24

    Biz biliyoruz neden kuzu kuzu istifa edildiğini, yani kovulduğunu:)) duymayan kalmadı evet. Hala hayrani var mi? Herhalde hayran dediginiz peçete kolonya tutanlardir:)))

  • Fuat abdi'ye25 Eylül 2015 00:14

    Değerli mezarliklar müdürü. Ne kadar da doğru söylemişsin. İnsanların ekmegi ile oynamak belki sana oyun gibi gelebilir. Hayat sunset'ten ibaret degil! Bilesin.

  • Unlu09 Eylül 2015 00:04

    Zafer Bey Unlu Menkul'de başlamış bu arkadaşlarını ortada bırakmaz yanına alır artık

  • kaan eren05 Eylül 2015 03:29

    yunanlı diğer bankanın yatırım çalışanlarına 2 kat para bastılar. komik komisyonlarda müşteri buldular. Sonuç ortada...

  • anonim 204 Eylül 2015 16:15

    ekinler baş vermeden kör buzağı topallamazmış..

  • anonim04 Eylül 2015 15:31

    Özgürlüğün en büyük düşmanı halinden memnun olan kölelerdir.

  • lazio04 Eylül 2015 14:20

    Onbaşı'nın rütbeleri sökerler yakında

  • Borsa Istanbul 03 Eylül 2015 17:50

    Filler tepişir çimenler ezilir..Ortada bir ah varsa bunda eski yönetimin de payı var;kendilerine inanıp hareket eden onlarca insanı yarı yolda bırakarak..Konuşacaksanız bunları da konuşun..

  • tabana kadar veriyorlar03 Eylül 2015 14:26

    Hacimlerin/gelirlerin daraldığı piyasada sığ görüşlü ve cesaretsiz yöneticiler olunca işler böyle. Yaşanan süreçte eski ve yeni gelen yöneticiler etkili ol(a)madı. Başarı insanla gelir, insan kaynağı olmadan günü geçiştirip büyük patron fark edene kadar zarar yazmaya devam edersin. Sen kendi koltuğunu korumak için arkadaşlarının feda edilmesine göz yumdun, birlik olup tek yürek olamadın, sarı öküzü bir kere teslim ettin sıranı bekle.

  • camgöz03 Eylül 2015 10:30

    Bunca kişi işsiz kaldı ve bunun hiçbir insani tarafı yok. Burgan Bank yönetiminin çok büyük bir ayıbı bu.

  • Burgan King03 Eylül 2015 10:20

    Burgan bitmiştir beyler

  • Fuat Abdi03 Eylül 2015 09:17

    Her kurumda yaşanan bir durum neden bu kadar kaotik yorumlara neden oluyor anlam vermek güç..Kurumsal bir yapıda kimsenin eksikliği hissedilmez,siz sevseniz de sevmeseniz de işler tıkır tıkır yürümeye devam eder..İşten çıkarma oldu diye batan kurum görmedim bugüne kadar..Unutmayın mezarlıklar kendini vazgeçilmez görenlerle dolu..

  • aracı03 Eylül 2015 08:27

    aracı kurumların durumu ortada; açın KAP'da 6 aylıklarına bakın diğerlerinde de benzer aksiyonlar her gün alınıyor bunun zafer onat'la ilgisi yok herkes biliyor. ama hayranları o kadar rezil edildikten sonra dava açmayıp kuzu kuzu istifa etmesinin nedenini araştırsın; piyasada duymayan bilmeyen kalmadı ya neyse...

  • Gerçekler acıdır03 Eylül 2015 00:35

    At gözlüğünü çıkarin millet. Bundan önce kovulan yönetim (eğer söylenen gibi haklıysa!) neden dava açıp hakkini aramadı diye kimse duşünmeyi istemez. Yeni yönetim, geçmişte yapilan yanlışların faturasını ödüyor. Günah keçisi aramak yerine gerçeklere baksın herkes. Görmek isterse tabiki!

  • günay02 Eylül 2015 22:22

    sene olmuş 2015 hala bu kadar insan işten çıkartılırken kimse korumuyor bu adamları. bari tazminatlarını verselerdi

  • Mevlüt Yasin02 Eylül 2015 22:06

    Yaw bu Ufuk'a inandık yanlış mı yaptık? Ahh İş Yatırım ahhhh...

  • Ayıp02 Eylül 2015 21:47

    Haluk Bey gibi bilgili ve başarılı birine bu yapılan çok ayıp olmuş. Burgan, Haluk Börümcekçi'yi çok arar!

  • Türütistan02 Eylül 2015 21:45

    Bu kadar insanın ekmeği ile oynamak bu kadar kolay mı. yazık değil mi bu insanlara.

  • şaşkınMD02 Eylül 2015 21:32

    M.D. kadar kıskanç,egolu ve başarız bir yönetici görülmemiştir. (ahhh bir de M. E. vardı) Bir de buu iki adam aynı bankada olunca nasıl iyi gitsin işler?

  • PnL02 Eylül 2015 20:49

    Dinazorlarla is yurumez. Meyve veren agaci tasladilar. Soru:Kar yapan sirket nasil kiskancliltan batirilir? Cevap: Bakiniz Burgan Yatirim.

  • Profesyonel02 Eylül 2015 19:38

    Olmak ne demektir,kıskançlık kibir ME. Hiç olmadı, en iyisi sabahın köründe tv.leri dolaşıp yorum yap,belki rating alırsınız..

  • yorgun scalper02 Eylül 2015 19:08

    insanlar ekmeğinden olmuş, iy olmuş gibi yorumlar insani değil

  • Cilgin fxci02 Eylül 2015 18:55

    Sanki bankayı çok düzgün yönettiler kide yatirima karışıyorlar,ikisinide eşitlemek için yatirimi aşağıya çekiyorlar

  • Kamil sönmez02 Eylül 2015 18:51

    Başarılı kurum nasil bitirilir dersi olarak üniversitelerde okutulur bu iş

  • Zafer'e Özlem Duymak02 Eylül 2015 11:54

    Her komutan ZAFER'e büyük bir aşkla OZLEM duyar. Her komutanın hayalinde OZLEM vardır. Yeter ki sabırlı olun. ZAFER'e koşun tıpkı bir çocuğun ağlayarak salya sümük BABA'sina koştuğu gibi:)

  • Burgan ekibi01 Eylül 2015 13:54

    hepinize bol şans mutluluklar diliyorum ,tez zamanda eski güzel günlerinize dönersiniz , size değer veren yöneticilerinizle beraber inşallah hep yüzünüz güler..

  • Etme bulma dünyası01 Eylül 2015 12:36

    MD birsey yapıyorsa bir bildiği vardır. Boyle sağlam yöneticiler piyasada mumla aranıyor ama Haluk bey gibi değerli bir şahsiyete bu yapilmamaliydi. Yazık olmuş.

  • İlker01 Eylül 2015 12:02

    Çapsız adamları yönetici yaparsan böyle olur, aracı kurum piyasasında çok fazla çapsız adam var, bankalarda da. Sadece yalakalık ve üstüne itaat ettiklerinden dolayı koltuk alıyorlar.

  • haydar01 Eylül 2015 11:16

    son 1 senede takaslarda saçma sapalak alımlarını satımlarını gördüğüm bir kurum için çokda şaşırmadım..Ne yaptıkları belli değildi..Bugün mal çeker deli gibi ertesi gün zararına satar falan.. Bu gibi aracı kurumlarda zamanla çok allengirli işler döner..Çok rüşvet yolsuzluk mal taşıtma müşteriye mal satma çakılacak hissede operasyon şu bu çok rastlanır..Tekstil yatırım bir aralar epey meşhurdu mesela..

  • banka yönetimi uyuma01 Eylül 2015 11:14

    Banka yönetimi uyuma , uyutulma , bu kadar gencin ahı sizi tutabilir .

  • folkartmemo01 Eylül 2015 10:08

    Oyak yatırımda da benzer bir işten çıkarma olmuş arkasından da büyük yolsuzluk olayı ortaya çıkmıştı.

  • yazık01 Eylül 2015 10:07

    Bu yapılan Haluk Bey gibi birine çok büyük haksızlık ve saygısızlık olmuş.

  • 2 tipin yanında oturan tipitip01 Eylül 2015 09:56

    Görmemişin oğlu olmuş tutmuş çükünü koparmış. Böyle başarılı bir ekip bu şekil milyonlar kazanırken ,ihtiras hırs ve çekememezlik yüzünden yazık oldu. Burgan kendi topuğuna sıktı. Şimdi kan kaybından gider.

  • Sektörden01 Eylül 2015 09:50

    Birisi bu şirkette gerçekte neler dönüyor anlatabilir mi Allah aşkına? Geçen sene piyasanın en büyük işlemlerini yapıyor denen bir kurum nasıl birden bu hallere düştü?

  • Reha01 Eylül 2015 09:40

    Artık M.D., M.E. ve U.O.yavaş yavaş sektörden dışlanırlar. Zamanla da tüm finans sektörü bunları siler, atar. Başarısızlığın ve kötü yöneticiliğin çok güzel bir örneğini oluşturuyorlar... Tebrikler...

  • içeriden bilgi01 Eylül 2015 09:33

    Saatliği 1,500 Pound'a yurtdışından denetçiler getirdiler ve şirket aylarca incelendi. PWC, KPMG, Deloitte ve SPK dahil kimse şirkette herhangi bir usulsüzlük bulamadı!Kendi egoları için yönetime çamur atıp devirdiler, şirketin itibarını beş paralık ettiler, şimdi de işini gücünü yapmaya çalışan masum insanları işten çıkarttılar. Sadece kendi koltuklarını korumak için...

  • Aylin01 Eylül 2015 09:28

    Ufuk Onbaşı göreve geldiğinden beri bir gelir kaynağı oluşturamadığı için maliyetleri kısma yöntemine gitti. (ne yaratıcılık ama!) 20 tane çoluklu çocuklu insanı haksız yere işten çıkarttılar! TSPB ve SPK izlesin öyle!

  • Gaymuratdinc01 Eylül 2015 09:17

    Bu bankanin gm'si yakinda sektorde is bulamaz! Her ay 2 milyon kar yazan sirket simdi her ay 2 milyon zarar yaziyor!

  • Bindiği dalı kesen Mehmet01 Eylül 2015 09:03

    Bu kurumda yaşananları mantık çerçevesine oturtmak güç, meyve veren ağaç taşlanırmış, önce Zafer Onat, ardından Haluk Bürümcekçi ve diğer üst düzey kadro. Başarısız bankanın asırlardır değişmeyen YKB'si o kadar başarılı ki yıllardır koltuğu koruyor. Sonradan gelenler bile fark attı, Burgan Bank yıllardır sektörde atılım yapamadı.

  • Halil Rehber01 Eylül 2015 01:23

    Yorumlara bakıyorum da konu ile uzaktan yakından alakası yok..Hele Halil Recber ile Burgan Yatirim'in ne alakası var anlamadım..

  • KARTAL AĞABEYLİ01 Eylül 2015 01:15

    DARISI NİCE SAHTEKAR SERMAYE İŞLETEN KURUM VE KURULUŞLARA

  • Onbaşı ..01 Eylül 2015 01:05

    No comment ! ..

  • Aracı Kurumlar01 Eylül 2015 01:02

    Değirmen de öğütülüyorlar,A B C diye saçma sapan bir kategori getirildi neyin ne olacağını hiç kimse bilmiyor,acilen bu yanlışlardan dönülmeli..

  • KARTALY32301 Eylül 2015 00:59

    BU ÜLKEDE FİNANS TERÖRİZM VAR DEDİĞİMİZDE YANLIŞ ANLAŞILMASIN.AMA BU FİNANS TERÖRIZM DE BİTECEK.....SÖMÜRENLER SÖMÜRÜLEN OLAÇAK.BİLGİ PARAYI SATIN ALIR.ÇAHİLLİK BİTTİ

  • ŞAHİN01 Eylül 2015 00:49

    BU GELİŞMELER HALİL RECBER DAHİL 17 ARALIK BAZ ALINDIĞINDA GÜNÜMÜZE KADAR UZANAN BORSA AKABİNDE SERMAYE ARAÇLARI BAZLI GELİŞMELERDİR

  • yatırımcı01 Eylül 2015 00:39

    burgan ismini görünce kağıtlarda zarara falan bakmıyorum hemen satıyorum nasıl bir kurum o öyle...

  • şahin01 Eylül 2015 00:35

    onun bunun parası ile girişimlerde bulunmayacaksın yatırım yaptığın sermaye piyasasına azda olsun saygın olaçak

  • Zafer zafer'e koşanlarındır..01 Eylül 2015 00:35

    Yatırımın ceo sunu değil, bankanın gm.gorevden alınsa daha iyi olurdu..

  • az bile01 Eylül 2015 00:29

    arap sermayesinin hisslerini sattılar 2012 yılında akabinde satılan hisselerden elde edilen para ile döviz kurunda manipülasyon işlemlerinin mucudi akabinde sermaye aracı borsa baz alındığında bir çok girişimlerin mucudi ve yatırımcılar baz alındığında yapılaşma ve gruplaşma girişiminde bulundular..

  • Gökhan Yilmaz01 Eylül 2015 00:28

    Diğer 20 kişiyi bilmem ama Haluk Bürücekçi'nin büyük bir kayıp olduğunu düşünmüyorum..Darısı fil dişi kulelerinden piyasa hakkında ahkam kesen diğer aracı kurum stratejistlerine..

  • utanmazlar01 Eylül 2015 00:25

    arap sermayesini yönetirler ama yerli yatırımcıyı beğenmezler ve yerli yatırımcının 3 kuruş kazançını nasıl sömürürüm girişimlerinin hesaplarını yaparlar