E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKulisBorsa Okulu'nda 5. dönem başlıyor---

Borsa Okulu'nda 5. dönem başlıyor

Borsa Okulu'nda 5. dönem başlıyor
02 Nisan 2014 - 14:09 borsagundem.com

Usta isimlerin ders verdiği, ünlü isimlerin konuk olduğu Borsa Okulu 5’inci dönem eğitim programı için kapılarını açıyor

BORSAGUNDEM.COM 

Türkiye’nin kıskandığı eğitimde ‘gong’ zili 5'inci kez çalıyor. Gündem Medya Grubu - Bahçeşehir Üniversitesi - Sermaye Piyasası Yatırımcıları Derneği’nin işbirliğinde sermaye piyasalarının yarınları, geleceğin Türkiye’si için kurulan Borsa Okulu 5. dönem 'dev eğitim' için 26 Nisan’da kapılarını yeniden açıyor. 
 
İlk dört dönem sonunda katılımcıların piyasa dolandırıcılarına karşı hazır, her kuruşunun kıymetini bilen, yatırım stratejisini kavramış bilinçli yatırımcılar olarak mezun olduğu Borsa Okulu, finansal piyasalarda kariyer yapmayı arzu eden, borsaya ilgi duyan, tasarruflarına sağlıklı yön vermek isteyen yeni yatırımcı adaylarıyla buluşuyor. ‘Borsa okur yazarlığı’nı sektörle tanıştıran okulun 5. dönem eğitim programı yine çok konuşulacak.
 
SEKTÖRÜN ÖNEMLİ İSİMLERİ DERSTE
 
Önceki dönemlerde sektörün ünlü ve önemli aktörlerinden Borsa İstanbul Başkan Yardımcısı Dr. Aydın Seyman’ın, Işıklar Enerji Genel Müdürü Serdar Eser’in, Piramit Menkul Yönetim Kurulu Üyesi Kubilay Yıldız’ın, Gedik Yatırım Yönetim Kurulu Başkanı Erhan Topaç’ın, A1 Capital Yönetim Kurulu Başkanı Murat Güler ile Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Hakan Derinkök’ün, A1 Capital Yönetim Kurulu Üyesi Ender Şahin’in, Saxo Capital Markets Genel Müdürü Egemen Kaya’nın, Borsa Gündem Genel Yayın Yönetmeni Orhan Pala’nın konuk olduğu Borsa Okulu’nun 5’inci döneminde de sürpriz konuklar derse girecek. Katılımcılarla interaktif paylaşımlarda bulunacak olan ünlü ustalar, yaşadıklarını anlatacak, sırlarını paylaşacak, tehlikelere karşı tetikte olmanın yollarını aktaracak.

Bahçeşehir Üniversitesi’nin Beşiktaş Kampüsü’nde, teknik donanım olarak rakipsiz, her öğrenciye Bloomberg ve Matriks Data ekranlarının tahsis edildiği Finans Merkezi’ndeki dersler, sermaye piyasalarının 3 üstadı Sermaye Piyasası Yatırımcıları Derneği (SPYD) Başkanı Arif Ünver, XTB Satış Yönetmeni Levent Kerik ve mali tablo denince Türkiye’nin akıl danıştığı Dursun Ali Yaz tarafından verilecek. 5 hafta bitiminde her katılımcı yatırımın inceliklerini, püf noktalarını öğrenmiş olacak. Borsaya bilinçli, güven duygusu yüksek, kararlı ve cesur yatırımcılar olarak adım atacak.
 
ARİF ÜNVER: BİLİNÇ DÜZEYİNİN YÜKSELMESİ ÖNEMLİ
 
‘Borsa okur yazarlığı’nı Türkiye’yle tanıştıran dev işbirliğinin öncülerinden SPYD Başkanı Ünver, 5’inci eğitim dönemi öncesi Borsa Okulu’yla ilgili verdiği mesajda, “Piyasa katılımcılarının bilinç düzeyinin yükselmesi, piyasalarda fiyatların daha gerçekçi olmasına fayda sağlayacaktır. Gerçekleştireceğimiz eğitim sonrası sadece katılımcılar değil, dolaylı olarak orta ve uzun dönemde ülkemiz ekonomisi de fayda sağlayacaktır” dedi. Arif Ünver, sermaye piyasaları adına çok önemli bir eksiklik olan ve eğitim sürecinde katılımcılara öğretilen ‘hukuksal altyapı ’ için de, “Hisse senedi alındığı zaman tasarruf sahipleri ortaklık haklarına kavuşuyor. Ortaklık hakları sağlıklı işliyorsa da sağlıklı bir şekilde işlemiyorsa da hisse senedinin fiyatına da yansıyor. Tasarruf sahipleri işte eğitimde bu gerçeği görüyor” diye konuştu.
 
İŞTE MEZUNLARIN GÖRÜŞLERİ

*İren Elçisoy (Mimar): "Borsa Okulu’nda öğretilenler ülke geleceği için çok önemli. Bence temel eğitime bile girmeli. Eğitimden beklediğim verimi aldım, şu an teorik ve uygulamalı olarak, uzun veya kısa vadede nasıl yatırım yapacağım, nasıl para kaybedebileceğim, nasıl para kazanabileceğim konusunda gayet bilinçliyim. Yatırım yapacağım firmaları seçmeye başladım."

*Özcan Kandemir (Öğrenci: “Kafa karışıklığm vardı, bu eğitimle bunlara çözüm buldum. Kendi yolumu çizmeme olanak sağladı. Neyi bilmediğimi öğrendim burada. Sistematik bir eğitim alınca bunu öğreniyorsunuz. Yıllardır piyasanın içindeki uzman kişilerden eğitim alınca daha iyi konumlandırıyorsunuz kendinizi.”

* Güliz Özbek (Emekli reklamcı): “Çok köklü ve yararlı bilgiler edindim. Düşündüğümün çok daha üstünde bir eğitim. Kalite çok yüksek.Geçmişte neden kaybettiğimi şu an çok net görebiliyorum. Şu anki aklım olsa o portföyleri çöpe atardım. Derse geç kalmışım.”

 * Kenan Ünal (Esnaf): “Bu eğitime iyi ki katılmışım. Benim için yepyeni bir pencere açıldı. Büyük bir kazanç elde ettim. Bu bilgileri daha önce öğrenseydim, kaybetmezdim. Türkiye’nin bu tür eğitimlere ihtiyacı var çünkü o kadar çok kulaktan dolma bilgilerle oynayan var ki…”
 
* Hayri Uygun (Sanayici): “Borsada yatırım yapan ve yapmayı düşünen herkesin bu okula gelmesi gerekiyor.”

* Mehmet Serkan Erdem (Kumaş ithalatçısı): “Eğitim son derece keyifli, eğlenceli. ‘Verdiğin paranın karşılığını almak’ diye bir söz vardır ya bu okul için söylenmiş sanki. Borsayı anlama düzeyim ikiye katlandı. Yatırım düşünenlere müthiş bir başlangıç ve temel oluşturduğu kesin.”

* İrem Elçinsoy (Proje geliştirme müdürü): “Geldiğimde borsa hakkında sıfırdım, hiçbir bilgim yoktu. Şimdi kendimi yatırımcı gibi hissediyorum. İnsanların alın teriyle kazandıkları paraları, hiç bilmedikleri bir konuda kolayca kaybettiklerini görünce bu eğitimi almadan nasıl oluyor da borsaya giriyorlar, ona şaşırıyorum.”

BORSA OKURYAZARLIĞI 5. DÖNEM EĞİTİM PROGRAMI

Borsa Okulu’nun kapıları, borsaya, sermaye piyasalarına ilgi duyan, birikimlerini değerlendirmek isteyen, kariyer planlamasında bu alanlara yer veren, öğrenci, ev hanımı, serbest meslek sahibi, ücretli çalışan, orta ve küçük ölçekli tasarruf sahibi ile borsa hakkında ‘Oyun mu, yatırım mı?’ diye tereddüt duyan herkese açık…  Önemli bir uyarı: 5. dönem eğitim programı sınırlı sayıdaki kontenjanla başlayacak…

Süre: 25 saat/5 hafta
Başlama ve Bitiş Tarihi: 26 Nisan 2014 – 24 Mayıs 2014
Eğitim Gün ve Saatleri: Cumartesi 10.00-16.00

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)