E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKulisBir saadet zinciri olayı daha!---

Bir saadet zinciri olayı daha!

Bir saadet zinciri olayı daha!
19 Mart 2015 - 06:22 borsagundem.com

Mega Holdings hakkında savcılığın soruşturma yürüttüğü ortaya çıktı

Binlerce kişiden 70 milyon lirayı aşkın bir para topladığı iddia edilen Mega Holdings’in Türkiye’deki faaliyetleri ile ilgili savcılığın bir soruşturma yürüttüğü ortaya çıktı. Şüpheliler listesinde, şirket ortaklarının da aralarında olduğu 160’a yakın kişi bulunuyor. Savcılık dosyasına giren müfettiş raporunda, yürütülen sistem için ‘nitelikli dolandırıcılık yapılıyor’ değerlendirmesi yapıldı. MASAK raporuna göre ise şüpheli para transferleri bulunuyor. Dosyada mağdur olarak ifadeleri alınan çok sayıda kişi var. Twitter fenomeni Odun Herif (Kadir Doğrubakar) 'mağdur' olarak ifadesi alınan isimlerden. Beşiktaş'ın ünlü bir futbolcusunun da ifadesine başvurulacağı öğrenildi.
 
İlk kez Hürriyet'in geçtiğimiz yıl başında gündeme getirdiği Mega Holdings ile ilgili yeni bilgilere ulaşıldı. Bir tür ‘saadet zinciri’ olarak görülen ve web sitesi satışı ile yeni üye yapılan sistem ile ilgili İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nca bir soruşturmanın yürütüldüğü öğrenildi. Savcılık talimatı ile harekete geçen İstanbul Mali Suçlar ve Suç Gelirleriyle Mücadele Şube Müdürlüğü, sisteme binlerce kinin üye yapıldığını ortaya koydu.

POLİS DE VAR İTFAİYECİ DE 

Web sitesi satışı yapılarak yeni üyelerin kazandırıldığı sisteme üniversite öğrencilerinin yanı sıra, asker, polis, hemşire ve avukatların da dahil edildiği anlaşıldı. Edinilen bilgilere göre sisteme üye olan polis sayısı 100’ü buluyor. Bir bölümü  İstanbul Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü’nde görevli polislerden bazıları yüksek gelir elde eden ‘lider’ grup arasında yer alıyor. Derinleştirilen soruşturma sürecinde bazı polislerin, şirketin yurtdışı etkinliklerine de katıldığı belirlendi.

DOSYADA 160 KİŞİ ‘ŞÜPHELİ’

Hong Kong merkezli Mega Holdings’e bağlı İstanbul’da kurulu Mega Bilişim Ağ Pazarlama ve İnternet Hizmetleri isimli şirketi üzerinde çalışmalarını yoğunlaştıran Mali Şube ekiplerinin yürüttükleri çalışmalar kapsamında 160 kadar kişinin ismi şüpheli olarak dosyaya girdi. Şüpheliler arasında şirket ortakları ve sigortalı çalışan olarak görünen isimlerden Mesut Öpengin, İran asıllı Hossein Khezrzadeh, Mahmut Yaman, K. Enes Olğun, Mahmut İnan, M. Selma Olğun, Fatih Yazıcı, Dr. Şeref Menteşe, Akşemsettin Kocabaş, Erhan Baş gibi ‘lider’ konumdaki isimler bulunuyor.

ODUN HERİF’E TEHDİT İDDİASI

Yürütülen soruşturma kapsamında 100’e yakın kişi de ‘mağdur’ olarak ifade verdi. Mali Şube ekiplerinin tanık olarak ifadesini aldığı isimler arasında 1,8 milyon aşkın takipçisi bulunan Twitter fenomeni Odun Herif’in de bulunduğu öğrenildi. Odun Herif’in Mega Holdings sistemi ile ilgili yaptığı paylaşımlar sonrası tehdit edildiği kaydedildi. Öte yandan Beşiktaş’ın ünlü bir futbolcusunun da önümüzdeki günlerde ‘mağdur’ olarak ifadesine başvurulacağı öğrenildi.

‘YAPILAN NİTELİKLİ DOLANDIRICILIK’

Savcılığın soruşturma dosyasının önemli belgeleri arasında Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Müfettişinin hazırladığı 64 sayfalık bir rapor da bulunuyor. Gümrük ve Ticaret Başmüfettişi Şakir Engin Yüksel’in hazırladığı raporda,  Mega Holdings’in faaliyetlerinin Türk Ceza Kanununa göre ‘nitelikli dolandırıcılık’ olduğu kaydedildi.

‘EN ALTTAKİLER KAYBETMEYE MAHKÛM’

Raporda özetle, piramit satış sisteminin belirgin özelliklerinin görüldüğü belirtilerek “Üye kayıtları doygunluğa ulaşılınca ani düşüş yaşanacak. Bu durumda sisteme en son giren en az yüzde 71,8’i parasal olarak kaybedecek. İnsanlara, zenginlik, hiç çalışmama gibi gerçekçi olmayan vaatlerde bulunuluyor. Sistem, üye gençler üzerinde yürütülen psikolojik algı yöntemi üzerinden sürdürülüyor. Yapılan törenlerde ödül dağıtılan hediye çekleri gerçeği yansıtmıyor.  Satıla ürün sanal bir ürün olan web sayfası ürünü pazardaki benzerleri ile karşılaştırıldığında daha pahalı. Ürün (web sitesi) yapılan üye kaydı için tamamen bir araç olarak kullanılıyor. Sürdürülebilir bir işletme modeli değil. Piramidin el alt katmanındakiler her zaman kaybetmeye mahkûm” denildi.

‘PARA TRANSFERLERİ ŞÜPHELİ’ 

Soruşturma dosyasına bir Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK) raporunun da girdiği anlaşıldı. Raporda, bir dizi şüpheli para transferlerinin yapıldığına işaret edildi. Raporda yer alan bilgilere göre, 1 0cak-27 Ocak 2014 arası dönemde şirket hesabına 1649 para yatırma işlemi yapıldı. Toplam işlem tutarı ise 4 milyon 272 bin 304 TL olarak belirlendi. Yine anılan dönemde, şirketin Hong Kong’daki merkezine ise 2 milyon 658 bin 950 dolar para transfer edildi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (15)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • MALMIA MI ?23 Mart 2015 17:36

    MALMİA MIZ VAR DİYEN ARKADAŞA SORSAN DOĞRUDAN SATIŞ DERNEĞİNİZ VAR MI DİYE BAHSE GİRERİM ADINI BİLE BİLMEZ. KAPAT KAPAT GOOGLE I BEN İZAH EDERİM KARDEŞİM. DOĞRUDAN SATIŞ DERNEĞİ NETWORK MARKETİNG YAPTIĞINI SANAN FİRMALARI DENETLEYEN DENETLERKEN DE GAYET KATI KURALLARI OLAN BİR DERNEK. BU DERNEK ZAMAN ZAMAN TOPLANTILAR YAPIP ÜYELERİNİ BİLGİLENDİRİR. HA BU DERNEĞE ÜYE MİSİNİZ SÖYLİM DEĞİLSİNİZ ENESÇİM ORDA BURADA TÜM NETWOORKERLAR ÇAĞIRILIYOR BEN NEDEN ÇAĞIRILMIYORUM DİYE K…NI YIRTIYOR.. MALMİA DA ÇOK İŞE YARAR BİŞEY DEĞİL ANLAYACAĞINIZ. DOĞRUDAN SATIŞ DERNEĞİNİN ÜYELERİ ARASINDA AMVAY, AVON, HERBİLİFE GİBİ FİRMALAR MEVCUT HANİ GERÇEKTEN UCUZ VE GERÇEKTEN ÜRÜN SATAN FİRMALAR. ATIP TUTARKEN BİRAZ DÜŞÜNÜN. ;)

  • PARA İADEMİ ODA NE?23 Mart 2015 17:21

    BENDE BİZZAT GİRDİM SİSTEMİ GAYET İYİ BİLİYORUM PARAMI İSTEDİM AİDE FALAN YAPMADILAR SESİNİ KESMEK İÇİN ÜST DÜZEY Bİ LİDER(!) GELİP SİZLE KONUŞUYOR SANA NASIL PARA KAZANABİLECEĞİNİ ANLATIYOR GÜYA AMA O DA OLDUĞUN EKİPTEN ÇIKIP BAŞKA EKİPTE YER DEĞİŞTİRECEKSİN TÜM YAŞADIĞIN ŞEYLER YETMEZMİŞ GİBİ SIFIRDAN BAŞLAYACAKSIN FALAN. TABİ HAYIR DEDİM.ÖYLE KALDI. ŞİMDİ SAVCILIĞA SUÇ DUYURUSUNDA BULUNACAĞIM.GÖRELİM BAKALIM MEVLA NEYLER HER NEYLER İSE GÜZEL EYLER..

  • ahmet20 Mart 2015 19:19

    Peki para iadesi nasıl oluyor ne yapmam gerek 3 hesabiminda iadesini almak istiyorum ben

  • Semih20 Mart 2015 15:06

    Biri de çıkmış iade hakkı demiş. Nerde o zaman benim 3 sitemin iadesi, zamanında bende düştüm bu tuzağa iade istedim yapmadılar.

  • İsimsiz Kahraman20 Mart 2015 10:26

    Yıllardır network marketing ile uğraşıyorum farklı firmalarda. Ama mega bana çok saçma geldi. Benim 100-200 liraya yaptığım web sitesinin aynısını 2bin liraya satıolar. Sınırsız demiş FTP den dosya atamıyorum. E napacam bu sınırsızı. Hiç bişey yapamıyorum. Çok saçma bi sistem gelsin konuşalım benim sorularımı cevaplayacak bir kişi bile çıkmadı daha. Hepsi tartışmanın en sonunda bu web sitesi işi değil zaten diyor. eee ozaman paradan para kazanma işimi ?. Mega yıllardır yurtdışına paramızı çıkarıyor uyanın artık NETWORKMARKETİNG yapacaksanız adam akıllı mantıklı firmalara gidin...

  • Bu Bir karalama Kampanyası20 Mart 2015 10:08

    Arkadaşlar Mega Holdins kimseye para kazandırcam demiyor. Şu an burda yorum yapan birçok kişi işin içine bile girmemiş hepsi ne hikmetse girenleri tanıyorlar. Ben bu işe de girdim bu işi de yaptım. Kimse kimseyi kandırmıyor. Eğer yapabileceğini düşünürsen yatırım yapıyorsun yapamayacaksan adamlar sana iade hakkı veriyorlar paranı iade alabiliyorsun. Kısacası kimsenin kimseyi kandırdığı falan yok. Sadece bu ülkede para kazananmanın bile bedeli var ve Mega Holdings bu bedeli ödüyor. Benden söylemesi.

  • mustafa19 Mart 2015 21:28

    Bu arada mesela birisini kandiriyorlar adam tamam diyor gircem bu ise diyo ama kisa surede bu parayi bulamam diyo bu dolandiricilar direk evkur a yonlendiriyo gidip ordan telefon al snra getir satariz paraya cevirirz diyolar zaten calisirsin odersin ayaklari tamam siz sutten cikmis akkasiksiniz.Site ise 2 bin tl gelip burda yukarda Allah var demeyin.Allah yazarkende a harfini kucuk yazma.

  • maho19 Mart 2015 19:56

    Megayi öven kişiler kaç kişiyi şu ana kadar kandirdiniz bide geçmiş diyorki yukarda allah var her zaman var parası olmayanlara gidin işte evler gibi açık hesapla satış yapan yerlerden laptop alın getirin biz hemen paraya çeviririz insanların ahini almayın siz birilerini o birilerine bir başkalarını kandırmak zorunda bu işten ancak 100 kişiden 2 kişi para kazanır yani 98 kişinin parasini yer ve megaya yedirin bide geçmiş edersen bahsediyorlar. Basın gidin

  • kandir kazan19 Mart 2015 15:31

    Tamamen kandirmaya dayali bi sistem.Bizim bir arkadas ablasinin altinlari bozdurdu bu ise girmek icin cocugun beynini nasil yikadiysalar cocuk cok farkli oldu gozumde cok degisti psikilojik bakimdan cok etkilenmis onu fark ettim. Ve suan oda baskalarini kandirma pesinde :(

  • burak19 Mart 2015 14:47

    Neymis efendim hayallere giden yol megadan gecermis milleti kandirip surda 47 dolar icin krediye zorlarsiniz yok tahhudlu telefon yok kredi yok herkesten borc iste aninda ise gir sen basarirsin sen yaparsin. Kimisi bilmedigi icin baliklama atlar sonra sizin gibi milleti kandirmaya baslar paranin esiri olmussunuz sadece para icin insanlari kandirmaya devam edin gosterisli ve laftaki buyuk adamlar...

  • Mega'sız zenginlik yolunda19 Mart 2015 13:26

    Burası karışacak, vaziyet alın. İsminin sonunda holdings yazınca havalı oluyor, koç sabancı gibi gösteriyor ama sonunuz yimpaş holding gibi olacak. Bi kaç arkadaşım var bu işe girmiş araba alıcam ev alıcam dedi 5 senedir içindeler hiçbiri dediği şeyi yapamadı. Yapabilmesi için kendi gibi birilerini kandırıp kandırdıkları kişilerinde onlar gibi olması lazım. Piramit ne kadar büyürse üsttekiler daha çok kazanıyor :) Böyle kötü yorumlar yazınca bizi uzanamadığın ciğere diyip aşağılamaya kalkıyorlar hemen. Merak etme arkadaş ben bu gidişle o ciğere senden önce ulaşırım. hemde mega holding olmadan :)

  • tugce gulfidan19 Mart 2015 12:41

    1 yıllık ürün 500tl demissiniz bizim urunumuz 3 yıllık bir ürün. Madem bu kadar inceliyorsunuz. MLMİA dan sertifikamiz oldugunu da biliyorsunuzdur.

  • tolga19 Mart 2015 11:42

    Ben hayatımda böyle güzel bit iş görmedim. Söylenen herşey doğru.Hayatımızda ilk defa kaderimizi elimize veriyorlar.Çalışırdan para kazanırsın. Bilmeyen herkes konuşuyor. Kimse orada vaadde bulunmuyor. Boş boş konuşmayın! Siz böyle diyerek bu işe girecek olanların kaderini değiştiriyorsunuz. Asıl günah olan budur. Yukarıda Allah'a hesap verecek olan sizlersiniz !

  • ahmet erden19 Mart 2015 07:01

    supheliler listesindeki insanlarin hepsi MegaStar , MegaLider olarak adlandiran seviyelerde ve soylenenlere gore aylik en az 30bin $ maaşlari varmis. Yazik insanlari bos vaadlerle kandiriyolar. Kul hakki gunahlarin en buyugudur.

  • keko19 Mart 2015 06:39

    Ulan memlekete keriz bitmez.