E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKulisBeşiktaş'tan dev hamle---

Beşiktaş'tan dev hamle

Beşiktaş'tan dev hamle
17 Ocak 2015 - 09:36 borsagundem.com

Aktif Bank’tan kredi alan Beşiktaş yönetimi şimdi de sermaye artırımı yapmayı planlıyor

Hisselerinin yüzde 49.9’u borsada işlem gören siyah-beyazlılar, 240 milyon TL’lik sermayesini 480 milyon TL’ye çıkarmayı düşünüyor. Kartal’ın bu sayede elde etmeyi beklediği gelir 120 milyon TL.
 
Beşiktaş yönetimi, 30 Aralık 2014’te Kamuyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) gönderdiği açıklamayla Aktif Bank’la 100 milyon TL’lik kredi anlaşması yaptığını duyurmuştu... Siyah-beyazlılar bu açıklamanın hemen öncesinde ise yine KAP’a sermaye artırımının planlandığını belirttiği bir özel durum açıklaması daha yollamıştı...
 
YÜZDE 100’LÜK ARTIŞ
 
Vatan'dan Erdal Cömert'in haberine göre Kartal’ın düşüncesi %100’lük sermaye artırımına gitmek. Beşiktaş’ın hisselerinin %49.9’u borsada işlem görüyor. Siyah-beyazlılar 240 milyon TL’lik sermayesini 480 milyon TL’ye çıkarmayı planlıyor. Yönetimin bu bu artıştan beklentisi ise 120 milyon TL’lik gelir elde etmek. Beşiktaş’ın bu hamleyi mart ayına dek yapması bekleniyor.
 
2013’TE DE YAPILMIŞTI
 
BİLİNDİĞİ gibi siyah-beyazlılar en son 2013’te sermaye artırımına gitmişti. Kulübün 40 milyon TL’lik sermayesinin 240 milyon TL’ye çıkarılması hedeflenmiş ve bunun sonucunda siyah-beyazlıların kasasına yaklaşık 75 milyon TL sıcak para girdisi sağlanmıştı. Yönetim o kaynağı borçlar için kullanmıştı. 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (6)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)