E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKulisBankamatik üzerinden borsa manipülasyonu---

Bankamatik üzerinden borsa manipülasyonu

Bankamatik üzerinden borsa manipülasyonu
02 Aralık 2014 - 09:52 borsagundem.com

Borsada işlem yaptırdığı kişiler üzerinden vurgun yaptığı iddia edilen Süleyman German’ı bankamatik kartlarıyla yaptığı işlemler ele verdi

BORSAGUNDEM.COM/İSTİHBARAT SERVİSİ

‘Borsanın imparatoruyum ‘ diye milyonlarca liralık vurgun yaptığı öne sürülen Yıldırım Süleyman German, geçen hafta tutuklanarak cezaevine konuldu. Ağına düşürmek istediği yatırımcıların gözünü lüks otomobiller ve lüks restoranlarda ağırlayarak boyadığı ileri sürülen German Finans'ın sahibi Süleyman German, hakkındaki şikâyetler üzerine Mali Suçlarla Mücadele Şube ekipleri tarafından takibe alındı. German ile ilgili polis kayıtlarına borsagundem.com ulaştı.

POLİS KAYITLARINA BORSAGUNDEM.COM  ULAŞTI

Yaklaşık 2 milyon liralık vurgun yaptığı iddia edilen Süleyman German’ın, manipülasyon ve para trafiği işlemlerini bankamatik üzerinden yönettiği ortaya çıktı. Polis bankamatik işlemlerini takibe alarak German’ın ve çevresinde ilişkide olduğu isimleri ortaya çıkardı. Lüks otomobillerinin de kiralık olduğu belirlenen German’ı takibe alan polislerin, gün sonunda başkalarının adına kayıtlı banka kartlarıyla sık sık para çekildiğini öğrenince incelemeyi derinleştirdiği ve manipülasyonların detaylarına ulaştığı öğrenildi.

İKİ İSİM BİRİNCİ DERECEDEN ŞÜPHELİ

Borsagundem.com’un ulaştığı polis kayıtlarına göre, Yıldırım Süleyman German (YSG) A. F. A. birinci dereceden şüpheli. D. Ş., G. A., H. E., M.S. ikinci dereceden şüpheli. Şüphelileri belirleyen polis bu kişiler arasındaki vekalet ve para trafiği ilişkisini takip ederek yapılan manipülasyon işlemlerinin detaylarına ulaşıyor. G. A., YSG’yi genel vekalet verdiği için hesabından para çekilmesi birinci organik bağ olarak kayıtlara geçiyor.

ELDE EDİLEN KARLAR BELİRLİ HESAPLARDA TOPLANIYOR

A. Ş. Da şüpheli olacak isimler arasında değerlendiriliyor, çünkü iddiaya göre K.A.’dan vekalet alıp YSG’nin talimatıyla işlem yapıp elde ettiği karı D.Ş.’nin hesabına gönderiyor.
Ayrıca kayıtlarda YSG’nin D. Ş.’nin kredi kartını kullandığı iddiası var. H.G. ile bir kazada tanışan YSG, bu kişiyi D.Ş.’ye yönlendirerek vekalet vermesini sağlıyor. Bu da ikinci organik bağ olarak değerlendiriliyor.
H. E. ise YSG’nin talimatıyla işlem yapıyor ve kazandığı parayı aynı gün çekip YSG’nin işaret ettiği D. Ş., A.F.A. ve M.S. isimli kişilerin hesabına yatırarak banka dekontlarını ibraz ediyor. Bu da 3. organik bağ olarak kayıtlara geçiriliyor.
E. S. ifadesinde de, “A. F.A., YSG’ye aracılık yaptırıp kar ettiriyor elde edilen kar da Akbank Şişli Şubesi’ni yatırılıyordu” diyor.
A. H. A. ve M.S. arasındaki sık sık para transferlerini de ortaya çıkaran polis bu ayrıntıları 4. organik bağ olarak değerlendiriyor.
A.F. A. da ifadesinde kazanılan paraların D.Ş.’nin hesabının YSG tarafından çekildiğini iddia ediyor.

SPK DA 14 KİŞİNİN İFADESİNİ ALIYOR

Bu arada Sermaye Piyasası Kurulu da operasyon öncesi 14 kişinin ifadesin almış ancak D. Ş., A.S.F, I.B. isimli şahıslara ulaşamamış.
Yapılan takiplerde D. Ş’nin G. A. isimli şahısın hesaplarından ortak ATM’lerden sık para çekmesi söz konusu banka kartlarının YSG tarafından kullandığı şüphesini doğuruyor.
6 dakika içerisinde H. G, A.Ş ve S.A.’nın hesabı zarar ederken E. Ö. ve YSG’nin hesaplarının kara geçmesi 5. organik bağ olarak gösteriliyor.
Şüphelileri izlemeye alan polis hesaplar arasındaki para trafikleri bazı hesaplar sürekli zarar ederken bazı hesapların sürekli kar etmesi ATM’lerden yakın aralıklarla sık sık para çekilmesi ve hesaplar arası havalelerde organik ilişkileri kurarak YSG’nin Beşiktaş’taki ofisine operasyon düzenliyor. 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (8)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)