E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriBank Asya’nın şube müdürlerine çengel---

Bank Asya’nın şube müdürlerine çengel

Bank Asya’nın şube müdürlerine çengel
01 Eylül 2014 - 14:11 borsagundem.com

Bank Asya'da sular durulmuyor. Ziraat Bankası'nın bankayı satın almaktan vazgeçmesinin ardından ortaya yeni iddialar atıldı

Bank Asya’yı sıkıştırma operasyonları geçen hafta boyunca da devam etti. Günlük gazetelerde, internet sitelerinde kurumun itibarına, mali gücüne, müşteri ilişkilerine yönelik haberler hız kesmedi. Kurum da bir açıklamayla kendini savundu. 
Gelişmelere ilişkin edindiğimiz bilgileri sizlerle paylaşmak istiyoruz. 
Birincisi, bankacılık çevreleri, Bank Asya’ya yönelik uygulamaların eninde sonunda finans sistemine olumsuz yansımasından endişeli. Rating notunun Fitch ve Moody’s tarafından düşürülmesiyle birlikte özellikle küçük ölçekli bankaların yurtdışı finansmanında zorluklar yaşanacağı ve borçlanma maliyetlerinin yükseleceğine dikkat çekiliyor. Bir bankacı, “Bu kadar itibarsızlaşma haberlerine karşılık bence kurum iyi dayanıyor. Kimsenin bu kadar olumsuz haberlere dayanması mümkün değil” görüşünü savunuyor.
İkincisi, kurumun şube müdürlerine kamu bankaları tarafından çengel atıldığı söyleniyor. Bu bilgiyi paylaşan bir bankacı da “Şube müdürleri de sıkıntılı. Çünkü bir taraftan kurumuna karşılık yürütülen negatif haberlere yönelik tepki var. Bir taraftan da önlerine konulan cazip teklifler var” diyor. Bazı şube müdürlerinin katılım bankacılığı yapmayı planlayan Ziraat Bankası ve Halk Bankası’na geçmeyi kabul ettikleri söyleniyor. Ancak bunların iddia boyutunda olduğunu ve doğrulatmanın mümkün olmadığını anımsatmak istiyoruz. 
Üçüncüsü, Bank Asya’nın küçülmeye çalışmasının reel sektörde, özellikle de taahhüt sektöründe sıkıntı yaratacağı konuşuluyor. Bank Asya’nın teminat mektubu konusunda etkin bankalardan biri olduğunu söyleyen bir bankacı, “Teminat mektuplarının geri çağrılması, diğer bankalarla ilişkileri sınırlı olan firmalarda epey sıkıntı yaratabilir” uyarısında bulunuyor. 
Dördüncüsü, bankaların kurumsal iletişiminden sorumlu genel müdür yardımcısı Ali Tuğlu’nun Cuma akşamı itibariyle görevinden ayrıldığı duyuruldu. Bu istifa ve ayrılıkların devam edip etmeyeceği izlenecek. 
Beşincisi, kurumun aktiflerinde iyi bir değer bulacağı gözüyle ortaklık görüşmeleri yaptığı iştiraklerin satışına ilişkin olumlu bir ilerleme olması. Ekonomist Dergisi

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Vildan02 Eylül 2014 00:02

    Ali tuğlu kurumsal iletişimden değil bt'den sorumluydu

  • Erciyes01 Eylül 2014 21:34

    Ya zaten Asyabank, İpek Koza grubu hepsinin tahta oyunlarında cematçilerin kazanması kazanması cemattçi olmayanları yatırımcıların kaybetmesine üzerine kurulu hareketler yaptırıyorlardı. Sonuçta Cematçiler şirket olacak gelişmeleri ve tahtada ne olup biteceğini çok önceden bilyorlarmış.diğer yatırımcılar hep ters köşe!

  • Doğan01 Eylül 2014 18:48

    Para çekmekte de hesap kapamakta da hala sıkıntı yok, belli ki cemaat ve bankasya direnecek. Devlete karşı gelmek, kumpas kurmak pahalıya mal olur ve olacak...

  • mehmet küpeli01 Eylül 2014 17:49

    bankayı batırıp bizim 3-5 kuruşluk alın terimizi mahvetmek isteyenler ve şakşakçıları huzuru mahşerde bizden nasıl helallik alacaklar. iyi düşünsünler

  • yusuf muratoglu01 Eylül 2014 16:04

    etme bulursun dünyasi bu firtinada gelir gecer,keser döner sap döner bir gün gelir hesap döner.yarasi olan gocunsun.