E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKulisBabacan'dan vergi iddialarına yanıt---

Babacan'dan vergi iddialarına yanıt

Babacan'dan vergi iddialarına yanıt
19 Aralık 2014 - 10:49 borsagundem.com

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, BİST ve sermaye piyasalarına vergi geleceği iddialarına yanıt verdi

BORSAGUNDEM.COM

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan katıldığı canlı yayında dün Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun açıkladığı ekonomi reformları hakkında açıklamalarda bulundu.

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, borsaya vergi getirileceği yönündeki haberlere açıklık getirdi.

Babacan, “Vergi oranlarıyla ilgili değişiklik planımız yok. BIST ve sermaye piyasalarına vergi yok, tam tersi amacımız sermaye piyasalarını teşvik etmek ve sermaye ağırlıklı bir yapıya doğru yürümeyi sağlamak. Tam tersi ilave kolaylık ve teşvikler getirmemiz gerekiyor. Sermaye piyasaları ve Borsa İstanbul kesinlikle teşvik edilmesi gereken alanlarımız” dedi.

BDDK VE HAZİNE ATAMASI

Ali Babacan BDDK ve Hazine'de başkan ataması için şuan o koltukların boş olmadığını vekaleten atanan isimlerin görevlerini düzgün yaptıklarını belirtti.

DOLAR YÜKSELMEYE DEVAM EDECEK Mİ?

Katıldığı televizyon programında gündeme ilişkin konuları değerlendiren Ali Babacan şunları söyledi: “Rusya bir G20 ülkesi, G20 ülkesinde bir sarsıntı çevreye bulaşma riski gösteriyor. Petrol seneye 62 dolar olursa cari açık 17-18 milyar dolar, enflasyon 2 puan daha düşük olacak. Petrol fiyatları düşünce cari açık da düşüyor. Bu en avantajlı bölüm. Her 10 dolar 4.4 milyar dolar daha az açık demek.  Bütçe ve mali politika konusunda çok sıkı duruyoruz.  Genel olarak doların değerlenmesiyle ilgili bir trend var, bu bir süre daha devam edebilir. Her adımda rasyonel hareket etmemiz gerekiyor. Olumsuz senaryolara her an kendimizi hazır tutacağız. Kararı pazartesi aldık, Salı günü açıkladık ve Çarşamba gününden itibaren BOTAŞ dövizini Merkez Bankası’ndan aldı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (12)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • mk20 Aralık 2014 17:16

    artog gıbı sorunu cozmeden ne yatırımcı gelecek herkesı küstürdünüz.. sırketı arz et ıcını bosalt tahtayı kapat ne guzel tezgah once buna engel olun

  • YENİDUNYADUZENİ19 Aralık 2014 23:35

    SİGORTALARDAKİ DEVLETİN %25 PRİM DESTEĞİ BİST'EDE GELSİN. AYLIK-3 AYLIK-YILLIK VE 5-10 YILIK OLARAK. KÜCÜK MEBLAĞA DESTEK YUKSEK,BÜYÜK MEBLAGA DÜŞÜK GELSİN.. BİST TEŞVİK EDİLSİN. FİRMALAR EN AZINDAN DIŞ KREDİ V.S. TANTANALARINDAN KURTULUR KENDİ YATIRIMCISIYLA İLERLMEYE BAŞLAR. YATIRIMCILAR FİRMA KARARLARINA KATILABİLSİN. ELEKTRONİK OYLAMA İLE. AYRICA YATIRIMV E GELİRLERE OKEY YADA OLUMSUZ NOTU VEREBİLSİN.

  • YENİDUNYADUZENİ19 Aralık 2014 23:32

    Bistte hisse alırken gerçek-doğru -bilgiye ulaşmak için kap şirket haberleri yeterli değil. Habersiz hisse satışlar,başka şirketlere habersiz nakit aktarmalar. birleşmeler,bölünmeler. E. şirketten de bilgi alamazsın, piyasadanda bu aytırımcı nerden bilgi alıp bistte yatırım yapcak. yt firmaları fiyatları indir çıkar işine geldiği gibi sallıyor. yatırımcı neye göre hisse alacak.. merak ettim doğrusu.

  • mali19 Aralık 2014 17:33

    Bu ihlasları kapatın da herkes rahat etsin.

  • ersan19 Aralık 2014 16:37

    helal olsun sana helal olsun.

  • birol19 Aralık 2014 13:44

    bilinçli bir şekilde zarar açıklayan şirketleri inceleyin ya da içi boşaltılıp yalan dolan güzel haber gönderip lotları bizlere kakalayanlarıda inceleyin sonra bunların tüm mal varlıklarına el koyun.

  • ahmet19 Aralık 2014 12:10

    açığa satışları yasaklayın sayın bakan!! Yoksa olay resmen kumar anlamına giriyor!! buda sizin göreviniz..

  • Kapalı Tahtalar...19 Aralık 2014 11:16

    BİST'e teşvik yapılmak isteniyorsa önce "Kapalı Tahtalar" sorunu çözülmeli...2001 krizinden sonra haksız yere 400 000'e yakın yatırımcı mağdur edilmiştir...İnsanlar BİST' e gelmiyorsa büyük sebeplerden birisi de bu diye düşünüyorum...Ayrıca aşağıda Sn.Kılıç'ın değindiği durumlar ne yazık ki BİST'te azımsanmayacak kadar çoktur...Patron yatırımcı arasında etik değerler çalıştırılmadıkça ve kazan- kazan anlayışı gelişmedikçe sermaye piyasalarının gelişmesi zor olur...

  • kartaly32319 Aralık 2014 11:13

    üretmeyen ülke ekonomisi nin gelir kaynagı sermaye araclarına uygulayacak olacağı vergilendirme olamaz.parasal politikaların bile sınırı var.

  • kartaly32319 Aralık 2014 11:10

    önce üretim yapacaksın.sonrasında yurtdışını baz alacaksın.borsada vergi alımı sacma..konjektöre uygun değil

  • mehmet19 Aralık 2014 11:07

    borsada 3 milyonluk şirketi adam 30 milyona satıyor.5-6 ay gibi sürede yüzde 94 gibi halka açılmış şirketler var takip yok patronun elinde ne kalmış,bu şirketi satıp bir başkasına geçiyor.bunları önleyin güven kazanın yatırım güvenle olur.

  • kılıç19 Aralık 2014 11:00

    SAYIN BABACAN BORSADA VURGUNU ÖNLEYCİ TEDBİRLER ALINMADIKÇA GÜVEN OLMAZ HALKA AÇILAN ŞİRKETLERİ BİR GÖRÜN AYRICA VURGUNCU PATRONLARIN ŞİRKETLERİNE EL KONMALI KAYYUMA DEVREDİLMELİ ÖRNEK IŞIKLAR GURUBU SAHİBİNİN TEK AMACI VURGUNDUR.