E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKulisArıza normal değil---

Arıza normal değil

Arıza normal değil
22 Temmuz 2014 - 12:10 borsagundem.com

SPK Başkanı Vahdettin Ertaş, seans ortasında ilk kez arıza olduğuna dikkat çekerek, bunun karşılaşılan bir durum olmadığını söyledi

BİST A.Ş'de ortaya çıkan bir saatlik arıza ile ilgili değerlendirmelerde bulunan SPK Başkanı Vahdettin Ertaş, SPK teknik ekibinin de araştırdığını dile getirerek, nedeninin tespitini yapmaya çalıştıklarını söyledi. Son bir yıldır 4 kez arıza yaşandığını ifade eden Ertaş, 'Doğrusu olmaması gerekiyor. Teknik bir incelemeden sonra neden kaynaklandığını değerlendirme yapmak gerekiyor' dedi.

Yenişafak'ın haberine göre, sabotaj ihtimali olabilir mi şeklindeki bir soruya ise Ertaş, 'Bazen bir yerden bir kablo çıkıyor, emir girilemiyor, öncekilerde genelde yeni seans başlayınca arıza oluyordu, ilk kez seansın ortasında arıza çıkması dikkat çekti. Bu biraz daha enteresan. Genellikle endeksteki senetler değiştiğinde ya da saatler değiştiğinde onun ayarlanması sırasında teknik nedenlerle ortaya çıkabiliyordu. Ama bu seans devam ederken birden kesilmesi karşılaşılan bir durum değil doğrusu' değerlendirmesi yaptı.
BİST A.Ş'den yapılan açıklamada ise 'Gelen Borsa emirlerinin oluşturduğu hata mesajı nedeniyle Pay Piyasası Alım Satım Sistemi'nde saat 9.52.12 ile 10.55.00 arasında işlem yapılamamıştır. Buna bağlı olarak Pay Senedine Bağlı Vadeli İşlem Sözleşmelerinde de işlemler bu süreç zarfında gerçekleştirilememiştir. Saat 10.55 itibariyle sistem normal seyrinde çalışmakta olup, Birinci Seans normal kapanış seyrinde sona erecektir' denildi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (10)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • mert23 Temmuz 2014 11:44

    yerlinin olmadığı borsayı başarıyorsunuz.az kaldı.brüt takasa devam.

  • vedat23 Temmuz 2014 09:07

    kedidir kedi sebebi kedidir kesin.... yabancıya tüm sistemi açın elimizi görsünler sonrada biz de para kazanmaya çalışalım...

  • çakır23 Temmuz 2014 00:52

    Ülkemizde hiç birsey tesadüf değil bunu görüyoruz tasfiye edenleride komplocu etiketi atıyorlar organize işler nasıl ki saddamın uçakları havalanamadı işte bu yazılımlar yerli olmalı çok paralel şey bunlar

  • q base22 Temmuz 2014 18:48

    yazılım nasdaq'dan olunca böyle olur elbet... abdli biraderler her terse yattıklarında her konturpiyede kaldıklarında uzaktan erişimle anlaşılan yazılımı ve seansı kolayca kitleyecekler... paralelin daniskası bistte ama gören yok...

  • Mr. Normal22 Temmuz 2014 16:39

    Bir de normal olan bişeyi söyleyin.GOLDAŞ normal mi? :)

  • emekçi22 Temmuz 2014 15:03

    bu ülkede ne normaki borsa normal olsun? daha 3 gün önce erzurumdaki kayak pisti göçtü

  • ersin22 Temmuz 2014 14:59

    başka bir arıza da şirketlerin yıllardır çok düşük ödenmiş sermayede oluşları,,1 lot alış,1 lot satış kademesi olan hisseler var,,bunlar normal mi?bu hisseleri yabancıya nasıl önereceksiniz?

  • BİST DEFAULT22 Temmuz 2014 14:32

    Bu önemli bir arıza değil, BİST te en büyük arıza "Şirket birleştirme" işlemlerinde var, özellikle borsa içi borsa dışı şirket birleşmeleri arıza çok büyük. Tahsisli sermaye artırımlarında ve Kotada çıkma lardada önemli arızalar var. Önce bu arızaları düzeltin. son ayların işlem gören fiatın ağırlıklı ortalması uygulaması patronların piyasayı soyması için bir düzenek olarak işliyor!

  • mehmet22 Temmuz 2014 12:34

    parelelciler,intikam alıyor!ekonomiye darbe indirmek istiyorlar

  • dervishh22 Temmuz 2014 12:19

    Siz Vedat bey ve İbraim bey zamanında ne normal olduki. Nelere şahit olmadık ki.