E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKulisAnel'de atı alan Üsküdar'ı geçti---

Anel'de atı alan Üsküdar'ı geçti

Anel'de atı alan Üsküdar'ı geçti
15 Mayıs 2015 - 08:18 borsagundem.com

Olağanüstü Genel Kurul'da ilişkili taraf oy kullandı, yatırımcılar hakkını arayamadı. Adeta atı alan Üsküdar’ı geçti, SPK henüz bir karar alamadı.

Anel Telekom, yüzde 55 oranında iştirak ettiği Anelyapı Gayrimenkul’deki yüzde 7.5 oranındaki payını grup şirketi Anel Elektrik Proje Taahhüt ve Ticaret’e devrederek hakim ortaklık payını kaybetti. Şirketin en önemli varlıkları arasında yer alan 31 markanın 500 bin liraya patronun diğer şirketine satılması olayının üzerinden neredeyse bir yıl geçti.
Yapılan işlemler yargıya taşındı ve mahkeme şirkete kayyum atadı. Kayyumlu Olağanüstü Genel Kurul toplantısında yatırımcılar hakkını bile arayamadı. Çünkü ilişkili tarafın oy kullanmasıyla şirketin avukatı İbrahim Haselçin, Genel Kurul'da Divan Başkanı seçildi.

HUKUKUN YAVAŞ İŞLEMESİNDEN YARARLANILIYOR

Yatırımcılar uzun süre bu duruma itiraz etti. Haselçin, Olağanüstü Genel Kurul'da yatırımcılardan gelen talepleri geri çevirirken, şirketin zarara uğratıldığı konusundaki maddeler ve yeni yönetimin seçilmesi konusundaki talepler de ilişkili tarafların oy kullanmasıyla kabul edilmedi. Yatırımcıların isyanı karşısında da “İstiyorsanız dava açın” denilerek tepkilerin önüne geçilmek istendi. Yapılan işlemler atılan adımlara bakıldığında “adeta hukukun yavaş işlemesinden faydalanılmak isteniyor” şeklinde yorumlar yapılıyor. Bu durum da patron Rıdvan Çelikel’e büyük avantaj sağladığı belirtiliyor.

İDDİA: CEM ÖZŞEN İSMİ ÖNE ÇIKIYOR

Bu arada şirketin CFO’su Cem Özşen ise yapılan işlemlerin mimarı olarak gösteriliyor.  

Adeta atı alan Üsküdar’ı geçti. Yaklaşık bir yıl önce halka açık bir şirketin hakim ortaklık payı düşük bir fiyata patronun diğer şirketine devredildi. 31 marka 500 bin lira gibi düşük rakama yine aynı şekilde patronun diğer şirketine devredildi.

TİCARET SİCİL KAYDA ALMADI, GÖZLER SPK’DA

Bu arada Olağanüstü Genel Kurul toplantısında alınan kararlar hakim ortağın oy kullanamayacağı gerekçesiyle Ticaret Sicil kayıtlarında yayınlanmadı. Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) bu konuda bir karar almadığı gibi bugüne kadar bir adım da atmadı. Yerli ve yabancı yatırımcılar Anel düğümünü ancak SPK’nın çözeceğine inanıyor. Çünkü konu iki halka açık şirketi bağlıyor. Konuyu yakından takip eden çevreler, SPK’nın bu konuda karar almaması ve geç adım atmasının diğer patronları da cesaretlendirdiğini öne sürüyor.

SPK’NIN KARARI DİĞER PATRON VE ŞİRKETLERE ÖRNEK OLACAK

Ortada değerleme raporları varken yapılan hisse devirleri ve markaların ucuz fiyata el değiştirilmesi işlemine SPK’nın kayıtsız kalması halinde birçok halka açık şirketin benzer işlemlere kalkışabileceği belirtiliyor. Atı alan Üsküdar’ı geçmeden SPK’nın Anel Telekom’da alacağı karar ve atacağı adımların, diğer patron ve şirketler için örnek teşkil edeceği vurgulanıyor.

NOT: ANEL'DE BÜYÜK 'HIRSIZ'LIK HABERİNİ ÇARŞAMBA GÜNÜ BORSAGUNDEM.COM’DA OKUYABİLİRSİNİZ

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (15)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • rüşvetçiler..18 Mayıs 2015 23:03

    bunlar mahkemelerde de çeteleşmişler. bilirkişilere rüşvet vererek lehlerine sahte rapor yazdırıyorlarmış. Başbakanlık inceliyor şuan. çok ütopik sahte raporlar yazdırıyorlarmış.

  • başbakanlık..18 Mayıs 2015 22:19

    bence başbakanlık devlet denetleme görevlendirilsin. bu olaylara el koysun. sermaye piyasalarındaki tüm yolsuzlukları ve baş aktörlerini tespit ettirip tutuklanmalarının önü açılsın. halkın borsaya güveni bitti. hani diyoruz ya devletin düzenini yıkmaya teşebbüs. bunlar da devletin finansal düzenini yıkıyorlar, meydanı boş buldular.. suçlular cezalarını çeksin..

  • Mercan18 Mayıs 2015 20:36

    Anele Anelt birleşmesi ve doğru bir çağrı fiatı problemi çözebilir. Sonra anele telekomikasyon alanındaki varlıkları başka bir telekominakson şirketine devreder

  • Engineer18 Mayıs 2015 20:34

    Bu çıkmaz duruma Çözüm Anele Anelt ile birleşime girtesi ve bu birleşmeyle anelt ortaklarına tahsisli sermaye artışıya Anele hissesi ihrac etmesi görünüyor

  • skaratepe18 Mayıs 2015 13:44

    Benim elimde haksızlığa uğrayan Anelt var.Ben bu hisseyi Anel yapının%7,5 payına sahip olduğu için aldım.Nasıl değerinin altında devir yapıyorlar.mal laçırma değil mi bu.

  • İBRAHİME..18 Mayıs 2015 13:25

    İbrahim neresi temiz. Sahte bilirkişi raporları mı?

  • İBRAHİM18 Mayıs 2015 12:58

    son derece temizdir , bir dost..

  • escalade15 Mayıs 2015 15:52

    gün olur devran döner beraber plan kurduğun patron sana gömer bu işler böyledir ama sana koymaz bu kadar para iki üç tahta yapar çıkarırsın hahaha

  • suç duyurusu yapın15 Mayıs 2015 13:15

    savcılığa suç duyurusu yapın.

  • Solution15 Mayıs 2015 11:19

    Fazla gürültüye gerek yok Belirlenen fiattan bir taraf hem markayı alsın hem anel yapının hisselerini alsın. Anelt in ortakları anel yapı için belirlediği fiattan anele almıyorsa ozaman o belrlenen fiattan Anel yapının hisseleri anelte devredilsin.

  • Sezgin15 Mayıs 2015 10:40

    Yatırımcı soyuluyor şirketin içi boşaltılıyor. Türkiye Cumhuriyeti savcıları nerede!

  • Anel15 Mayıs 2015 10:23

    Bu kadar gürültüye ne gere var Anele markayı anelte bıraksın kendine yeni marka bulsun. vede anlaşarak Anel Yapı nın hisselerinin tamamını taraflardan biri devalsın. yoksa problemler ileride tekrarlanır.

  • Maybe15 Mayıs 2015 10:15

    belki problemi aşmak için Önce patronlar ellerindeki anelt hisselerini anele devrederler, sonra anele alelti alıp birleşebilir.

  • hakan15 Mayıs 2015 10:10

    Şirketin içi boşaltılıyor, yagırımcı magdur oluyor, vergisel kayıpla devlet zarara ugratılıyor, ve sermaye piyasalarına zarar veriliyor.

  • asım15 Mayıs 2015 08:48

    namuslu adam yokmu