E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKulisAksu Enerji hisselerinde neler oluyor?---

Aksu Enerji hisselerinde neler oluyor?

Aksu Enerji hisselerinde neler oluyor?
12 Ekim 2015 - 14:07 borsagundem.com

Göltaş Enerji’yi satmak için değerleme raporu hazırlatan şirketin yönetim kurulu üyeleri bir anda satışa geçti!

Aksu Enerji hisseleri haftanın ilk işlem gününde yüzde 10 değer kaybederek taban oldu. Hisseler 11.75 liradan 10.60 liraya kadar geriledi. Hissede Göltaş Enerji’nin satışıyla ilgili beklenti devam ederken özellikle yönetim kurulu üyelerinin satışa geçmesi dikkatlerin bu yöne çevrilmesine neden oldu. Yönetim kurulu üyeleri, şirketi yöneten isimler, neden bir anda hisse satışına başladı? Kamuoyunun bilmediği bazı bilgilere mi sahipler?

SATIŞ İÇİN DEĞERLEME RAPORU HAZIRLANIYOR 

Aksu Enerji, yüzde 25 oranında iştirak ettiği Göltaş Enerji’nin satışıyla ilgili ilk adımın atıldığını geçtiğimiz günlerde açıkladı. 10 Temmuz 2015 tarihinde KAP’a yapılan açıklamada şu detaylara yer verildi:

“Şirketimiz tarafından 01.06.2015 tarihinde Kamuyu Aydınlatma Platformuna yapılan açıklamada belirttiğimiz üzere, Göltaş Enerji Elektrik Üretim A.Ş 'de bulunan iştirak paylarımızın, tamamının muhtemel satışına ilişkin olarak; satışı hususunun Yönetim Kurulumuzca değerlendirilebilmesi ve potansiyel alıcı arayışına başlanabilmesini teminen, satış fiyatının tespiti için PricewaterhouseCoopers Danışmanlık Hizmetleri Ltd. Şti.

ile Değerleme Hizmetlerine İlişkin Danışmanlık Sözleşmesi imzalanmıştır. Değerleme şirketi tarafından belirlenecek fiyat üzerinden alıcı bulunması doğrultusunda, şirketimiz iştirak payı satışına ilişkin görüşmelere başlanılacaktır.”

DEĞERLEME RAPORU ŞİRKET YÖNETİCİLERİNİN ELİNDE Mİ?

Borsagundem.com’a ulaşan iddialara göre değerleme raporu hazırlanmış durumda. Değerleme raporunun hazırlandığı yönündeki iddialardan sonra yönetim kurulu üyelerinin yoğun işlem yapmaya başlaması kafalarda soru işaretlerinin artmasına neden oluyor. Şirketi yöneten kişilerin işlemleri ise yatırımcıları tedirgin ediyor. Yatırımcılar, “Şirket yöneticileri değerleme raporunu gördükleri için mi satış yapıyor, ya da bizim bilmediğimiz bir konu mu var?” diyerek son günlerde yaşanan gelişmelere tepki gösteriyor.

YÖNETİM KURULU ÜYELERİ NEDEN HAREKETE GEÇTİ? 

Yapılan işlemler incelendiğinde 15.09.2015 tarihinde Yönetim Kurulu Üyesi İsmail Atilla Süldür 10 bin adet alım yaptığını açıklıyor. 29.09.2015 – 08.10.2015 tarihleri arasında ise Yönetim Kurulu Başkanı ve Murahhas Aza Ali İhsan Beyhan 20 bin adet satış işlemi yaptığını açıklıyor. 

09.10.2015 tarihinde ise Yönetim Kurulu Üyesi ve Murahhas Aza Ahmet Paşaoğlu, Nerox International B.V. adına 4 bin adet hisse sattığını açıklıyor. Satış sonrası şirketteki payın yüzde 7.81 sınırına gerilediği aynı açıklamada beyan ediliyor. Nerox International bugün yeni bir açıklama yaparak hisse satacağını duyuruyor. Açıklamada satış işlemlerinin 13.10.2015-30.10.2015 tarihleri arasında yapılacağı belirtiliyor. Ancak daha önceki işlemlerde ne kadar alım ya da satım yapılacağı beyan edilirken, Nerox International ne kadar hisse satılacağı konusunda bilgi vermiyor. Borsa çevrelerinde ise “Tam değerleme raporunun açıklanmasının beklendiği tarihlerde neden yönetim kurulu üyeleri satış beyanında bulunuyor?” sorusuna yanıt aranıyor.  

Göltaş Enerji ile ilgili raporun tamamlanma tarihi ise kilit önem taşıyor!

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Akhan19 Ekim 2015 18:43

    Patronlarin/yoneticilerin namuslu ve serefli olmadigi bir memlekette borsa boyle oluyor iste.

  • Arbit12 Ekim 2015 14:57

    Beklediğiniz gibi olmadı değil mi. Bir ara blok emirle hisse devri olur ve bütün bu saçmalıklara itraz edenler oyun dışı kalmış olur. Küçük yatırımcı da zavalı haline döner maalesef...

  • ne sandınız12 Ekim 2015 14:31

    adam bilgiyi içeriden direk alıyor malı trade ediyor. sen de rapor gelir de şu kadar eder çıkar da kağıt gider diye bekliyorsun. umut fakirin ekmeği işte. :) muz borsasında işler böyle dönüyor.