E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKulisAK Parti'de ekonomi çatlağı iddiası!---

AK Parti'de ekonomi çatlağı iddiası!

AK Parti'de ekonomi çatlağı iddiası!
07 Kasım 2015 - 10:18 borsagundem.com

Yeni dönemde izlenecek ekonomi politikalarına dair AK Parti içinde ciddi görüş ayrılıkları olduğunu iddia edildi

Özellikle son dönemde ekonomide izlediği stratejilerle hayli eleştirilen AKP’de yeni kurulacak hükümetin ekonomik programlarının ne yönde olacağı konusu bir kez daha gündeme geldi.

Analizde, “Bir tarafta Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın danışmanlığını da yapan Cemil Ertem ve Yiğit Bulut gibi Merkez Bankası’na faiz indirimi çağrıları yapan isimler var. Diğer tarafta ise Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ve eski başbakan yardımcısı Ali Babacan gibi yatırımcının güvenini kazanmış, mali disipline ve Merkez Bankası bağımsızlığına vurgu yapanlar yer almakta” denildi.

"RASYONEL KARARLAR ALMALIYIZ"

Üst düzey bir AK Parti yetkilisi, “Popülist kararlar yerine rasyonel kararlar almalıyız. Sürdürülebilir büyümeye ihtiyacımız var. Bu da ihracat ve yatırımlara dayalı büyüme anlamına geliyor. Bağımsız bir Merkez Bankası’na, mali disipline ve reformlara ihtiyacımız var” diye konuştu.

"GAZETELERDE YAZILANLARDAN RAHATSIZIZ"

Analizde, görüş veren AK Parti yetkilisi için “Kendisinin ve benzer düşüncedeki AK Parti’lilerin seçimden sonra hükümet yanlısı gazetelerde yer alan haber ve köşe yazılarından duyduğu rahatsızlığı dile getirdi ve bu yazıların Erdoğan yanlıları tarafından gazetelere girdiğini ifade etti” denildi.

Sson olarak “Türkiye’nin hangi yolu tercih edeceği uluslararası yatırım çevreleri açısından önemli sonuçlar doğuracak” değerlendirmesi yapıldı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (9)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • cemil07 Kasım 2015 23:20

    babacanı ekonominin başına getirmeyecekler, çünkü mb sının baskı yapılmasına karşı, faizlerin inmesi şuan için olumsuz görüşünde olduğu için. babacan devlet bakanı olur.

  • sadece düşüncem07 Kasım 2015 21:00

    üreterek büyümeliyiz başka yolu yok ama kendi düşümceme göre yiğit bulut gelirse tek lot koymam kar zarara bakmadan satarım tüm hisselerimi bence iyi bir hatip ama iyi bir ekonomist değil

  • Kayyumcu07 Kasım 2015 18:46

    Saksakcilar kazanır herzaman ama duvara toslayınca gerçek anlaşılır içlerinde ekonomi bilgisi olan yok taze ve sıcak para bu zamanı gösterdi şimdi ise kime ait olduğu belirsiz para mevcut o da ülkeyi nereye götürür zaman gösterecek

  • xyz07 Kasım 2015 18:33

    yiğit bulut'tan olsa olsa iyi bir film senaristi olur kendisine en yakın zamanda bu iş kolunda çalışması için girişimde bulunacağım.

  • halden07 Kasım 2015 16:16

    Düşüncelerim; 1- Merkez Bankası'na tekrar müdahele büyük hata olur. 2-Ekonomi Ali Babacan, Mehmet Şimşek ve Erdem Başçı gibi siyasetçi ve bürokratlara bırakılmalıdır. 3-Cumhurbaşkanı ve tayfası(Yiğit Bulut vs..) kesinlikle yorum dahi yapmamalıdır. 4-Yatırımların önünü açacak reformlara bir an önce başlanarak üretime dayalı büyüme desteklenmelidir.

  • ŞAHİN07 Kasım 2015 13:15

    YİĞİT BULUT GİBİ SİYASİ PRAVAKATÖR MANYAKDAN MERKEZ BANKASI BAŞKANI OLMASI BEKLENEMEZ

  • şahin07 Kasım 2015 13:14

    ALİ BABACAN GÖREVİNE DEVAM EDECEKDİR....

  • ŞAHİN07 Kasım 2015 13:12

    türkiyenin ekonomi yönetimi baz alındığında ali babacan=merkez bankasının tarafsızlığı ve güvenirliliği vardır.ancak siyaset baz alındığında tarafsızlığı ve güven oyu kaybı olmuş yapılaşma bertaraf edilmişdir..ne yiğit bulut nede Cemil Ertem merkez bankası yönetiminde olabilir.PRAVAKATÖRDEN GÜVEN VE TARAFSIZLIK BEKLENEMEZ

  • Çobanyıldızı07 Kasım 2015 12:06

    Şayet bir koalisyon kurulsaydı, bu sorunları bahane edip 1 haftada seçime giderdiniz. Millet size bir şans daha verdi, biz çatlak matlakla uğraşamayız, gerekirse uyumayacak sabaha kadar refah kovalayacaksınız.