E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKulis​Ak Gıda gitti, Akbiz Gıda geldi---

​Ak Gıda gitti, Akbiz Gıda geldi

​Ak Gıda gitti, Akbiz Gıda geldi
18 Mayıs 2015 - 10:36 borsagundem.com

Yıldız Holding Ak Gıda'yı sattıktan sonra Topbaş Ailesi'yle birlikte yeni şirket kurdu

Ülker markasının sahibi Yıldız Holding’in adı son yıllarda yaptığı satın almalarla gündeme geliyordu.
Hem yurt içinde hem de dışında peş peşe satın almalar yapıldı. Şok, Dia ve Onurex'leri alarak perakendede hızla büyürken, 2014'te ABD'li şekerleme devi DeMet's Candy Company ve İngiliz bisküvi markası United Biscuits'i Cumhuriyet tarihinin en büyük yurt dışı satın almasına imza atarak aldı. Yıldız Holding, 5 Mayıs'ta ise grubun önemli şirketlerinden süt ve süt ürünleri üreticisi Ak Gıda'yı Fransız gıda devi Groupe Lactalis şirketine sattı. Bu haber kamuoyunda geniş yankı buldu. Gelelim asıl kulis bilgimize. Çünkü dev satışla aynı günlerde olmasına rağmen bu gelişme kamuoyuna yansımadı.
Aslında Ülker ve Topbaş aileleri Ak Gıda'yı satarken üç yıl süt ve süt ürünleri sektörüne girmeyeceklerine dair centilmenlik anlaşması imzalamışlar.
İki aile gıdada yine ortak işler yapmaya karar vermişler. Ancak iki aile Ak Gıda'yı sattıkları günün ertesinde, yani  5 Mayıs'ta 14 milyon TL sermaye ile Akbis Gıda Yatırımları Anonim Şirketi unvanıyla yeni şirketlerini kurdular. Şirkette Mustafa Latif Topbaş (3 milyon TL). Ahmet Afif Topbaş (1.7 milyon TL), Yıldız Holding {4.6 milyon TL), Zeki Ziya Sözen (702 bin TL), Firdevs çizmeci (421 bin TL), Eaton Capital Fund (2 milyon TL), Grosvenor Capital Fund (702 bin TL) ortak olarak görülüyor. Şirketin Yönetim Kurulu Başkanlığını Mustafa Latif Topbaş üstlenirken Murat Ülker ve Afi Ülker de yönetim kurulu üyesi olarak yer alıyor.
Öğrendiğimize göre, şirket şimdilik pasif konumda. Ancak gıda alanlarına yatırım yapmak için kurulmuş. Centilmenlik anlaşması bittikten sonra tekrar süt ve süt ürünleri sektöründe de faaliyet gösterebilir. Akbis Gıda'yı bakalım hangi alanlarda aktif olarak göreceğiz... Para Dergisi

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)