E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKulisAdese’den çöküş haberi sonrası açıklama---

Adese’den çöküş haberi sonrası açıklama

Adese’den çöküş haberi sonrası açıklama
22 Ağustos 2015 - 19:08 borsagundem.com

'Adese hisselerinde büyük çöküşün perde arkası' haberinden sonra şirket Borsagundem.com'a açıklama yaptı.

Adese Alışveriş hisselerinde yaşanan hızlı düşüş sonrası, Borsagundem.com olarak hazırladığımız kulis haberi sonrası, şirketten açıklama geldi. Şirketten tarafımıza yapılan işte o açıklama:
 
Sitenizde şirketimiz hakkında “Adese’de büyük çöküşün perde arkası” başlıklı haberinizi üzülerek okuduk.
 
Haberinizin içeriği ile ilgili aşağıdaki hususları paylaşmak ve değerlendirmelerinize sunmak istedik.
 
Haber içeriği şirketimizin borsada işlem gören hisselerine dair iken; haber başlığının Adese’nin kurumsal yapısını ilgilendiren, hissedarımız olan veya olmayan paydaş ve  müşterilerimizi etkileyecek, kurumsal ve ticari itibarımızı zedeleyecek bir algı yaratma tehlikesini içerecek şeklide düzenlenmiş olması; sizin bizlerden daha iyi bildiğiniz habercilik anlayışı bağlamında bizleri üzmüştür.
 
Hisselerimizin borsa değerlerinde negatif yönde fiyat hareketlerinin olduğu doğrudur. Ancak; haberde ismi geçen şahıslar ile şirketimiz arasında organik veya inorganik herhangi bir bağ kesinlikle bulunmamaktadır.
 
Haber içeriğinde “Şirkete Yakın İsimler de İşin İçinde mi?” sorusundaki yakınlık tanımlaması kamuoyunda şirketimizin yönetiminde bulunan veya şirketimizle doğrudan ilişkili kurum ve kişileri akla getirecek niteliktedir. Şirketimiz bünyesinde “içerden öğrenenler” listesinde yer alan veya mevzuat çerçevesinde bu kişilerin yakınları arasından Kamuoyu Aydınlatma Platformu’na bildirilmeden herhangi bir işlem yapılması söz konusu değildir.
               
Haberinizde şirket hisselerimizin spekülatif hisseler arasında belirtilmesi asla bir gerçeği ifade etmediği gibi bizleri de ziyadesiyle rahatsız etmiştir. Borsada bazı hisselerde zaman zaman sert fiyat hareketleri olabilmektir. Ancak, açıklamamızda da belirttiğimiz gibi hisselerimizde olağan dışı hareketleri gerektirecek bir kurumsal gelişmemiz yoktur.
 
Diğer taraftan halka açık bir şirket olarak kamuoyuna bildirme zorunluluğu olmayan tüm kurum veya kişilerin borsada şirket hisselerimizle ilgili yaptıkları işlemlerden şirketimizin sorumlu tutulamayacağı açıktır. Hisse fiyatlarımızı negatif yönde etkileyecek herhangi bir kurumsal gelişmenin olmadığını da tekrar bildirmek isteriz.
 
Ayrıca; Adese olarak verimlilik ekseninde yürüttüğümüz faaliyetler ve elde ettiğimiz pozitif değerler, bağlı bulunduğumuz grubun sektör ve şirketimize dair büyüme kararlılığı, şirket bilançomuzda gerçekleşen olumlu gelişmeler gibi açılardan bakıldığında kurum olarak performansımızın pozitif yönde olması beklentisi içerisinde olduğumuzu da belirtmemiz gerekir.
 
Paylaşmayı uygun bulduğumuz bir husus da şudur; yönetim olarak hisse performansına yansıyacak operasyonlarımızı borsada hisse hareketleri olarak değil, kurumsal gelişim, performans ve karlılık odaklı yürüttüğümüz, bu konuda şeffaflık, dürüstlük ve sorumluluk ilkelerimizden taviz vermeyen yönetim yaklaşımımızdır.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

Son Değer: 2,26
En Yüksek: 2,28
En Düşük: 2,20
Değişim 0,89 %
FK: 1,31
PD / DD: 0,27
İşlem Hacmi 43.960.529
Toplam Adet: 19.630.288
Ağırlıklı Ort.: 2,24
YORUMLAR (18)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • erg27 Ekim 2015 03:30

    tutturmuşlar organik inorganik... kardeşim açıklamayı bile gelişi güzel veriyorsun.. Çık kağıdına sahip çık... Adam gibi kiler gibi bimaş mağazaları gibi özünün sözü gözünün nuru ol ! eyyy dolandırcı kıvrak.... ittifak holding in lokomotifi değil yüz karası oldun adese!

  • selami01 Ekim 2015 20:09

    5 dolardan 1 dolara dusuruyorlar. Bu resmen insafsizlik canilik resmen hirsizlik dolandiricilik

  • ergin24 Eylül 2015 23:52

    adese yeşil sermaye odaklı... Kimse adeseden alısveris yapmasın boykot edin.... sözde müslümanlar... Kar ediyorsun buralarda geziyorsun terbiyesizler...

  • selami ekmekci03 Eylül 2015 00:52

    Aciklama beni tatmin etmedi. Cunku 1 yillik ortalama 9tl olan fiyatini kendileri dusurdu. Guven kalmadi. Yatirimci cok hakli ve bunun vebalini kim odeyecek soruyorum. 1 ayda %50deger kaybi acik net ortada.

  • Küçük yatırımcılar28 Ağustos 2015 10:13

    ADESE kocaman bir yalan yukarıdaki açıklamaları okuyunca daha da ikna oldum. Bir hissede patronlarının haberi olmadan, içlerinde bulunmadan bu kadar kısa sürede bu derecede korkunç düşüşler olamaz. Eğer SPK ve BİST incelerse kolayca bu oyunu, soygunu görebilir. İlgili devlet kurumlarını inceleme yapmaya ve yatırımcıların haklarını korumaya davet ediyoruz.

  • adese ......offfff24 Ağustos 2015 19:03

    ne yazıkkı ben de madurum 20000 (yirmibin tl) zarar ettim ve satmak zorunda kaldım intiharın eşiğindeyim hakkımı helal etmiyorum öbür dünyada artık Allaha havale ettim buğuz ediyorum

  • bilemiyecem24 Ağustos 2015 02:40

    nugyo vardı elimde zarardaydım satmadım şirketten sonra bir pozitif haber sonra tavan tavan kara geçtim sattım sonra aşağı saldı hangi haber yarar adeseye çıkarmı çıkmazmı bugünlerde kestirmek zor bilemiyecem

  • Şevki24 Ağustos 2015 02:12

    Hadi canım, yatırımcı yerse, MECNUR ve FARUK'la yediğiniz naneleri Türkiye bliyor, yatırımcıyı salak mı zannediyorsunuz!

  • yunus23 Ağustos 2015 23:40

    Yarın tavan açacak büyük ihtimalle. Bu vesile ile 6 liraya kadar düzeltme gelir. ytd.

  • erhan23 Ağustos 2015 20:00

    Yarın tavan olda görelim

  • hasan23 Ağustos 2015 14:26

    Şerefli hisse sahipleri yalan söylemezler ama...

  • %%23 Ağustos 2015 10:49

    helal olsun borsagundem e ky yine korudu.hisse alırken mutlaka bu bölümleri okyun gerçek ve doğru haberi veriyor.tarafsız bir şekilde.çok tşk ederim emeği geçenlere

  • Konur23 Ağustos 2015 09:49

    Külahıma anlatın. Durduk yere 13 den 3,45 e hiçbir kağıt düşmez. Umarım toparlar millet büyük zararda

  • Karabela23 Ağustos 2015 00:16

    borsa gündem ekibine kimbilir bu haberle kaç para yarıştırdılar acaba

  • Suat tosun22 Ağustos 2015 22:37

    Sizde bu laflarla anca cocugu kandirirsiniz.hisseleriniz okadar pirim yapmisti.niye ortaklar mmk ya hisse satmak icin basvurmadiniz.cunku basvurursaniz oyun bozulcakti.isin icinde sizde varsiniz.bunca zarar eden yatirimcimin vebalini nasil oduceksiniz.

  • kamu otoritesi?22 Ağustos 2015 22:03

    aceba spk bu işin neresinde?. sanki açıklama bile spk tavsiyesi ile yapılmış gibi.. eeee ne de olsa perde arkasında ciddi paracıklar var. aceba 3 liradan 15 e giderken hangi spk lının akraba hesabı da maldaydı? Kamu soruşturması adına bu işi yapan kurum bir incelese..

  • eh.22 Ağustos 2015 19:38

    Tras aciklama ozaman once onbes sonra nasil uc bucuga geriler bu normal degil anormal bir hareket.

  • yedikkk22 Ağustos 2015 19:23

    biz de yedik.. isimler bile yazıldı... eeee? suç duyurusu???