E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKulisAbdullah Abi Midpoint'i satayım mı?---

Abdullah Abi Midpoint'i satayım mı?

Abdullah Abi Midpoint'i satayım mı?
17 Kasım 2014 - 09:35 borsagundem.com

Midpoint’in kurucusu Ayhan Çarıkçılar, şirketinin hisse satışı için Kiğılı Giyim Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Kiğılı’ya danıştı

Abraaj Capital, Midpoint ile ilgileniyor. Midpoint'in yüzde 50'sinin Abraaj Capital'in alacağı söylentilerinin çıkmasının ardından Midpoint'in patronu Ayhan Çarıkçılar satış öncesi Fenerbahçeli eski yönetici, Kiğılı'nın patronu Abdullah Kiğılı'ya danıştı.

Vahap Munyar ise bu danışma sohbetini yazdı. İşte o yazı:

Mall of İstanbul’daki 4 bin 900 metrekarelik Mudo Concept mağazasının girişinde konuklarını oğlu ve Mudo Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Taviloğlu ve CEO’su Barış Karakullukçu ile birlikte karşılayan Mustafa Taviloğlu’na yeni mağazanın yatırım bedelini sordum:

- Paradan çok böyle bir mağazayı açmaya yürek ister. Bizde o yürek var çok şükür.

Mağazanın alt katına inip Kiğılı Giyim Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Kiğılı’nın çevresinde oluşan sohbet ortamına katıldım. Midpoint’in kurucusu Ayhan Çarıkçılar, Kiğılı’nın kulağına birşeyler fısıldarken kulak kabarttım. Çarıkçılar, bunun üzerine bana döndü:

- Abdullah Abi’ye Midpoint’ten hisse satma konusunu danışıyordum.

- Tavsiyesi ne oldu?

- Satmamızı tavsiye ediyor.

- Abraaj’la yürüttüğünüz görüşmelerden söz ediyorsunuz değil mi?

- Evet... Bir aşamaya geldik ama karar vermiş değiliz. Önümde bazı projelerim vardı. Onlardan sonra mı satsam diye düşünüyordum.

- Hisselerin ne kadarını satacaksınız?

- Baştan beri yüzde 50 üzerinde duruyoruz. 

- Kaç şubeniz var?

- 20’ye dayandık.

- Cironuz ne kadar?

- Bu yılı 200 milyon lira ile kapatırız.

- Abraaj’la Simit Sarayı da görüşmüştü.

- Onların görüşmeleri duraksadı ama büyümeleri hız kesmedi. En son New York’ta önemli bir şube açılışı yaptılar.

Bu örnekten Midpoint’e döndü:

- Bizim Simit Sarayı kadar hızlı büyümemiz mümkün değil. Çünkü, tek noktadan hazıra yakın ürünleri şubelerimize gönderme olayı bizim işte söz konusu olmaz. Her şubede aynı mutfak kalitesini tutturmak gerekiyor.

Yurtdışı için de şu ayrıntının altını çizdi:

- Midpoint’i yurtdışına da götürmek istiyoruz. Ancak, öyle birden fazla ülkeye gidemeyiz. Kendimize hedef ülke belirleyip oraya yönelebiliriz.

Dubai merkezli uluslararası fon The Abraaj Group’un Türkiye Partner’i ve Orta Asya Başkanı Selçuk Yorgancıoğlu, grubu büyüme potansiyeli gördükleri şirketlere yönlendiriyor...
Ortak oldukları şirketlerin içinde en az 5 yıl kalıp, büyümeyle sağlanan değer artışından anlamlı payı kasaya koyup, yeni şirketlerle masaya oturuyor.

Midpoint de bir süredir masada oldukları şirketler arasında yer alıyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)