Arif Ünver [email protected] Arif Ünver

İvedi şekilde teşvik şart

12 Aralık 2013, 12:41 - -

Değerli piyasa katılımcıları, piyasanın asli aktörleri olarak fon arz ve talep edenlerin başrolde olduğu, diğer aktörlerin ise bu ilişkinin sağlıklı bir biçimde yürütülmesinden mesul olarak var olduklarını, her platformda ifade etmeye çalıştık.
Tam da bu noktada düzenleyici denetleyici otorite olarak Sermaye Piyasası Kurulu’nun, fon arz ve talep edenler arasındaki ilişkinin centilmence cereyan etmesi adına attığı adımlar ve düzenlemeler son derece güven vermeye başlamıştır. Açıkçası özlenen düzenleyici ve denetleyici otorite resmi ortaya çıkmaya başlamıştır ve ortaya çıkan ivmenin hızla devam edeceğine inancımız giderek kuvvetlenmiştir.
 Tabi ki ülkemizin hak ettiği ve ekonomimizde daha aktif bir rol oynamasını arzu ettiğimiz sermaye piyasası yek başına Sermaye Piyasası Kurulu’na yüklenecek bir olgu değildir.
İvedi şekilde siyasi mecranın gerekli açılım ve teşvikleri ortaya koyarak, özellikle piyasamızın temel yapı taşı olan özkaynak enstrüman piyasasının ( hisse/pay) büyümesi ve karlı büyük yapıların halka mal olmaları için atması gereken adımlar vardır.
Eş zamanlı olarak ihtisas mahkemelerinin tesis edilmesi, en az diğerleri kadar önem arz etmektedir. Tam da bu noktada ilerleyen zamanda değinmeye çalışacağım, amaca hizmet edebilecek tarzda ihtisas mahkemelerinin oluşması ancak ve ancak mahkeme üyelerinin taşıması gereken özellik ve kriterlerinin niteliklerinin doğru olarak ortaya konmasına bağlı olacaktır.
Yukarıda ele almaya çalıştığımız konu başlıklarının topyekün sağlıklı bir şekilde işlerlik kazanması ile beraber fon arz eden tarafın bilgi seviyesinin artması ülkemizin ekonomik menfaatleri açısından son derece olumlu katkılar sağlayacaktır.
Son olarak piyasa işleticisi sıfatını taşıyan borsamızın, niceliksek yaklaşımlar yerine nitelikli yaklaşımları benimsemesi halinde bütün parçalar tamamlanmış olacak ki, bu tablo ülkemizin nihai ekonomik hedeflerini sigorta altına alırken, halkımızın ekonomik kalkınmadan pay almasını sağlarken, ülkemizin sadece ekonomik değil, sosyo ekonomik gelişimi açısından da önemli artılar yaratacaktır.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)