Ana Sayfa***CEMAS* *IEYHO*** ÇEMAŞ DÖKÜM SANAYİ A.Ş.( Haber ve Söylentilere İlişkin Açıklama----

***CEMAS* *IEYHO*** ÇEMAŞ DÖKÜM SANAYİ A.Ş.( Haber ve Söylentilere İlişkin Açıklama

09 Mayıs 2018 - 16:29 borsagundem.com

***CEMAS******IEYHO*** ÇEMAŞ DÖKÜM SANAYİ A.Ş.( Haber ve Söylentilere İlişkin Açıklama )

İlgili Şirketler [IEYHO]
İlgili Fonlar []
Türkçe
Haber veya Söylentilere İlişkin Açıklama

Yapılan Açıklama Güncelleme mi?
Hayır (No)
Yapılan Açıklama Düzeltme mi?
Hayır (No)
Konuya İlişkin Daha Önce Yapılan Açıklamanın Tarihi
-
Yapılan Açıklama Ertelenmiş Bir Açıklama mı?
Hayır (No)
Bildirim İçeriği

Açıklamalar

                                         08/05/2018 tarihi saat 20:10 itibarıyla Şirketimizin KAP sayfasında Borsa İstanbul A.Ş. tarafından yapılan açıklamada:
"Payları Yıldız Pazarda işlem gören Çemaş Döküm Sanayi A.Ş.'nin 31/12/2017 tarihli finansal tablolarında özsermaye/sermaye oranının 1/2'nin altına düşmesi nedeniyle Borsamız Kotasyon Yönergesinin 35. Maddesinin 2. fıkrası kapsamında uyarılmasına karar verilmiştir."
denilmektedir.
Söz konusu açıklama sonrasında Şirketimizin yakın izleme pazarına (eski adı ile gözaltı pazarına) alınacağı şeklinde söylentiler çıkarıldığı duyumları alınmıştır. Bu nedenle işbu açıklamanın yapılması gereği duyulmuştur:
1)    Şirketimiz tarafından 22/03/2018 tarihinde KAP'ta yapılan açıklamada bazı internet yayınlarında Şirketimizin TTK 376'ıncı maddesinin ikinci fıkrası kapsamında özkaynaklarının 2/3'ünü kaybettiğinden bahisle teknik iflasa girdiği şeklinde asılsız haberler yapıldığı duyurulmuştur. Borsa İstanbul A.Ş. tarafından yapılan açıklama da göstermektedir ki 31/12/2017 tarihli konsolide finansal durum tablosuna (bilanço) göre özkaynaklarının 2/3 oranında değil ½ oranında kayıp söz konusudur.
2)    TTK 376'ıncı maddesinin 1'inci fıkrasında "Son yıllık bilançodan, sermaye ile kanuni yedek akçeler toplamının yarısının zarar sebebiyle karşılıksız kaldığı anlaşılırsa, yönetim kurulu, genel kurulu hemen toplantıya çağırır ve bu genel kurula uygun gördüğü iyileştirici önlemleri sunar." denilmektedir. 
3)    Şirketimizin 08/05/2018 tarihinde (dün) yapılan 2017 olağan genel kurul toplantısında (KAP'ta yayınlanan Toplantı Tutanağından görüleceği üzere) Yönetim Kurulu Başkanımız tarafından Yönetim Kurulumuz adına genel kurula yapılan bilgilendirmede:
"Şirketimizin 31/12/2017 tarihi itibarıyla hazırlanan solo bilançosundaki sermaye ile yasal yedek akçeler toplamı 237.301.481 TL iken, konsolide bilançoda söz konusu toplam 211.592.377 TL'dir. TTK 376'ıncı maddenin ikinci fıkrası kapsamına girebilmesi için konsolide bilançoya göre özkaynaklarının 70.530.792 TL, solo bilançoya göre de 79.100.493 TL'nin altına düşmesi gerekmektedir. Toplam özkaynaklarımız solo bilançoya göre 209.044.788 TL, konsolide bilançoya göre 97.875.143 TL olduğundan Şirketimizin TTK 376'ıncı maddenin ikinci fıkrasına girmemiz, diğer bir deyişle, "teknik iflas" olarak tanımlanan durumda olmamız söz konusu değildir.
 
Diğer taraftan, Şirketimizin 31/12/2017 konsolide bilançosu kalemleri bir önceki yıl kalemleri ile kıyaslandığında özkaynaklarında neredeyse yarıya yakın bir düşüş olduğu görülmektedir. Şirketimizin solo bilançosuna göre değil ama konsolide bilançosuna göre özkaynaklarının yarısı erimiştir. TTK'nın 376 ıncı maddesinin 1 inci fıkrası gereğince Yönetim Kurulumuz tarafından genel kurula uygun görülen iyileştirici önlemlerin sunulması gerekmektedir. Bu itibarla:
    a) Şirketimiz ve konsolidasyon kapsamındaki şirketlerimizde daha modern ve rasyonel yönetim anlayışını yerleştirerek karlılığı artıracak idari tedbirlerin alınması, (bu kapsamda Şirketimizde, SIF İş Makinaları, HMF Makine, BND Elektrik, Özışık ve Niğbaş'ta üst yönetim değişikliklerine gidilmiştir)
    b) Şirketimiz ve konsolidasyon kapsamındaki şirketlerimizin aktifinde yer alan gayrimenkullerin değerlemeye tabi tutularak güncel değerleri üzerinden bilançolarımızda yer almasının sağlanması,
    c) Üretim ve satışlarda verimlik sağlayacak tedbirler ile tasarruf tedbirlerinin azami oranlarda uygulanmasının sağlanması,
    d) Alınan tedbirlerin yeterli gelmemesi halinde aktiflerimizde yer alan işletme dışı varlıkların kârlı satışları ile özkaynaklarda artış sağlanması planlanmaktadır."
denilmektedir.
Dolayısıyla dün yapılan Genel Kurul Toplantısında TTK m. 376'nın gereği yerine getirilmiştir.
4)    Borsa'nın açıklamasında atıf yapılan Kotasyon Yönergesinin 35'inci maddesinin ikinci fıkrasında ise "Bu maddenin birinci fıkrasının (f) bendi kapsamına girmeden önce, KAP?ta yayımlanan son yıllık bilançosunda SPK?nın ilgili düzenlemelerine göre sermayesinin en az yarısını kaybeden ortaklıklardan, varsa sermaye artırımı/azaltımı ile ilgili sürecin saklı kalması kaydıyla, aktiflerin rayiç değerlerle yeniden değerlenmesi sonrasında aynı oranda sermaye kaybının devam ettiğinin anlaşılması veya bu kapsamda yeniden değerleme yapılmaması durumunda, ilgili ortaklık, ayrıca Yönetim Kurulu tarafından sermaye kaybının giderilmesi için uyarılabilir." denilmektedir.
 
Dolayısıyla Borsa İstanbul A.Ş. tarafından Şirketimizin Yıldız Pazarda işlem gören paylarının Yakın İzleme Pazarına alınması şeklinde bir kardde gereği Genel Kurul Toplantımızda da belirtilen tedbirler uygulamaya konulacaktır.
 
Sonuç olarak, Şirketimiz üretim faaliyetlerine herhangi bir kısıtlamaya gitmeksizin devam etmektedir. Finansal sıkıntıya düştüğünü gösterir herhangi bir vadesi geçmiş finansal, ticari, kamu ya da personel borcu bulunmadığı gibi faaliyetlerini etkileyecek derecede icra takibi ya da hacze maruz kalması söz konusu değildir. Bu itibarla, Şirketimiz paylarının Yakın İzleme pazarına alınmasını gerektirir bir durum olmadığı, Borsa tarafından yapılan açıklama sonrasında tedirginlik yaşayan yatırımcılarımızın tedirgin olmalarını gerektirir bir durumun olmadığı değerlendirilmektedir. 
Saygılarımızla, 





http://www.kap.org.tr/tr/Bildirim/682320


BIST

-Foreks Haber Merkezi-