Ana SayfaYazarlarAdnan SalihPiyasaların gündemi
Adnan Salih [email protected] Adnan Salih

Aşırı azimle yatırımcılarının %99,8’ini kaybeden serbest fon

22 Ocak 2015, 15:43 - -

Gün geçmiyor ki ana akım medyada her şeyin tozpembe olduğu yorumları yapılmıyor olsun. Aralık ayı Santa rallisi, fonların getirisinin tavan yaptığı ay vs. söylemleri manşetlerden eksik olmasın. Raj Rajaratnam’ın sahibi olduğu Galleon Group eski işlemcilerinden Owen Li ve onun Canarsie Capital Hedge Fund yatırımcıları için Aralık ayı kesinlikle unutulmayacak. CNBC’ye göre: Mart 2014 tarihinde 100 milyon USD varlık yöneten Li, yatırımcılara yazdığı mektupta fonun 200.000 USD haricindeki tüm parasını kaybettiği için özür diledi. Aşırı azimli (acting overzealously) olduğu için bunların başına geldiğini söyledi.

Cnbc Lawrence Delevigne’den aktararak:

Bir serbest fon yöneticisi tüm paralarını kaybettiği için yatırımcılarına gerçekten çok üzgün olduğunu söyledi.

Canarsie Capital kurucusu ve sahibi Owen Li Mart ayında 100 milyon USD olan fon varlığının 200.000 USD hariç tamamını kaybettiğini duyurdu.

CNBC tarafından elde edilen mektupta Li, bu korkunç sonucun tüm sorumluluğunu üstüne aldığını belirtti.

“Tek umudum yatırımcılara yüksek getiri sağlamak için hareket ettiğimin yatırımcılar tarafından anlaşılmasıdır. Aşırı gayretli (azimli) hareket etmemden ötürü siz yatırımcılara geri dönülemez zararlar verdim ki bunun herhangi bir özrünün olamayacağını biliyorum.”

Li mektubunda son 3 haftada Aralık ayındaki kötü getirilere çare olabilmek amacıyla agresif işlemler yaptığını yazdı. Piyasanın yükseleceği düşüncesiyle hisse opsiyonlarına yatırım yaptığını söyledi. Bununla birlikte hisse senetleri düştü ve opsiyon işlemleri çok büyük zararlara yol açtı.

Li, bilgi sızdırma suçundan mahkûm olmuş Raj Rajaratnam’ın Galleon Grup şirketinde çalışıyordu.

Li’nin yardımcısı Ken deRegt Morgan Stanley şirketindeki görevinden emekli olduktan sonra 2013 yılında Canarsie şirketine katıldı.

ZeroHedge Yorumu:

Bay Li, yeni bir fon kurmanızı dört gözle bekliyoruz ki tasarruf ettiğimiz bir miktar parayı size yatıralım, 100 milyon doları bir yıldan daha kısa sürede buharlaştırabilecek birini bulabilmek gerçekten çok zor.  Kim bilir belki de bu kadar aptal ve ne yaptığını bilmeyen birine para verecek kişi olağanüstü bir iş başarmak üzere olduğunu düşünebilir.

Yazının Orijinali: http://www.zerohedge.com/news/2015-01-21/hedge-fund-manager-loses-998-9-months-tells-investors-he-sorry-overzealousness

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)